Cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă // GUINNESS BOOK

România a intrat în Guinness Book cu cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă, recordul fiind omologat luni, în faţa unui notar, la Bucureşti. Rochia de mireasă cu trenă, purtată de modelul Ema Dumitrescu, este realizată din jacard, tul de mătase, dantelă chantilly cu mărgele cusute manual.

Trena are o lungime de 2.823,8 metri. Rochia şi trena au fost realizate de salonul „Andree” din Bucureşti, iar din echipă fac parte creatoarele Camelia Ruiu şi Lavinia Lăscaie. Rochia de mireasă pregătită pentru record a fost croită din 4.700 de metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jacard, 45 de metri de căptuşeală, 5,5 metri de corset din dantelă chantilly pe care au fost cusute perle de 2,2 milimetri.

Au mai fost folosite mărgele de diverse dimensiuni, paiete de 6 milimetri, 1.857 de ace de cusut, 150 de papiote de aţă, realizarea rochiei necesitând peste 100 de zile de lucru şi o echipă de 12 persoane dedicate acestui proiect. Organizatorii „Mariage Fest” – târgul de nunţi care se desfăşoară în acest moment în Bucureşti – au lansat această iniţiativă sub sloganul: „Dacă olandezii nu ne lasă să intrăm în Europa, noi îi scoatem din Guinness Book of World Records!”.

În aprilie 2009, „Mariage Fest” a stabilit în premieră mondială recordul pentru cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă, cu o lungime de 1.492 de metri. În decembrie 2009, olandezii au bătut acest record, cu o trenă de 2.488 de metri. Mireasa a fost ridicată cu balonul, iar traseul fântânilor din zona Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei a fost luminat cu 300 de torţe, făclii, skyrose, jocuri de artificii, pentru ca spectacolul recordului să fie desăvârşit. Rochia va putea fi admirată de public la cea de-a IX-a ediţie a Târgului Internaţional de Nunţi „Mariage Fest”, care are loc până duminică, în Piaţa Constituţiei, informează Mediafax.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)