Cea mai în vârstă femeie din Europa a sărbătorit 116 ani

Emma Morano, a doua cea mai în vârstă femeie din lume, explicându-şi longevitatea, spune că şi-a părăsit soţul violent şi a mâncat câte trei ouă pe zi

morano

Emma Morano. Foto: theguardian.com

Emma Morano şi-a sărbătorit 116 ani cântând cântecul său favorit pentru cei care au venit să o felicite. Morano, una dintre cele două femei în viaţă, certificate că s-au născut în secolul XIX, a atins borna de 116 ani a vieţii sale duminică în garsoniera sa din Verbania, un oraş mic din regiunea Piedmont, nord-vestul Italiei. „Am o voce minunată, dacă vreţi, pot să vă cânt ‚Parlami d’amore, Mariù’ [Vorbeşte-mi de dragoste, Mariu]”, a întrebat ea reporterii, transmite theguardian.com.

În cadrul unui interviu acordat pentru „New York Times”, Morano a atribuit longevitatea sa prin decizia de a părăsi un soţ violent în 1938, imediat după decesul unicului său copil şi cele trei ouă pe care le-a mâncat în fiecare zi mult timp de viaţa sa. Diagnosticată cu anemie la 20, ea a fost sfătuită să mănânce două ouă crude şi unul fiert în fiecare zi, regim pe care l-a respectat 90 de ani.

In this Monday, June 22, 2015 photo, Susannah Mushatt Jones, 115, rests after breakfast in her room at the Vandalia Avenue Houses, in the Brooklyn borough of New York. Jones and Emma Morano, of Verbania, Italy, who is also 115, are believed to be the last two people in the world with birthdates in the 1800s. (AP Photo/Richard Drew)

Susannah Mushatt Jones. Foto: www.newsmax.com

Susannah Mushatt Jones, americanca ce face parte din clubul celor de 116 ani, a atribuit longevitatea sa traiului pe cont propriu, fiind căsătorită doar între 1928 şi 1933. Locuitoarea Brooklyn-ului s-a declarat consumatoare fidelă de ouă. Totuşi ea preferă şi omleta cu patru felii de bacon.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)