Ce vor bărbaţii şi femeile noastre?

JUMĂTATEA TA // Indiferent de ce sex eşti sau de cât de puternic şi de sine stătător poţi fi, ai nevoie de un suflet-pereche, căruia să-i spui bucuriile şi necazurile

Soarta şi întâmplarea face ca uneori să rămâi singur în viaţă, într-un moment în care nu mai eşti tânăr, iar copiii tăi şi-au găsit calea. Prin perioade de acest fel trec mai mulţi moldoveni care, prin intermediul rubricii „Jumătatea ta” din ziarul nostru, încearcă să-şi refacă viaţa. Mesajele lor sunt deseori surprinzătoare. Majoritatea femeilor caută bărbaţi fără vicii, independenţi, de preferat cu ceva avere, iar bărbaţii cer căldură sufletească, de dorit fără copii minori sau cu „cel mult unul”.

„Eu îmi fac treaba serios…”

„Cum să mă însor? Ajutaţi-mă! Sunt singur, caut afecţiune, înţelegere. Deşi locuiesc şi lucrez în Chişinău, sunt dispus să ajung la capătul sau începutul Arcului Struve, dacă acolo s-ar afla femeia pe care o caut la cei 50 de ani ai mei şi, respectiv, 40-43 de ani ai ei”, ne-a dictat pe o notă romantică unul din destinatarii rubricii noastre în preajma zilei de 1 aprilie.

Majoritatea reprezentanţilor sexului puternic, de regulă persoane de vârsta a treia, se autocaracterizează ca fiind fără vicii. „Sunt din Chişinău, am 61 de ani, 172 cm. Am studii superioare, dispun de apartament, nu fumez, nu consum băuturi alcoolice, aşa să scrieţi, citesc, am simţul umorului dezvoltat, iubesc sportul şi muzica. Aş vrea să cunosc o doamnă de 54-56 de ani”.

„Inima ta bate… a mea, de asemenea”

Alt bărbat „iubitor de viaţă” scrie: „Am cea mai frumoasă vârstă a unui bărbat. Sunt bucuros de viaţă, fără deprinderi neonorabile. Doresc să-mi fac o familie cu o femeie de 25-35 de ani. Accept să aibă un copil, căruia îi garantez o educaţie aleasă, inclusiv în domeniul culturii”.

Există şi din cei care preferă formele rubensiene: „Dumneavoastră aţi văzut vreo femeie drăguţă, simpatică, plinuţă, aşa ca pentru mine? Căci eu arăt bine…”

Vorbind pe un ton ridicat şi încrezut, un provincial îmi spune la telefon că este văduv: „Caut o femeie ca s-o iau de nevastă. Eu îmi fac treaba serios. Vreau numărul 521, 460, 630, 595… Cer şi eu mai multe numere ca să am de unde alege”. Indignată, o voce de femeie are pretenţii la noi: „Când primiţi anunţurile acestea, mai cereţi certificatele medicale…”

Un răvaş din raionul Hânceşti începe patetic: „O, vino…! „Inima ta bate ritmul sfânt al unei ode…” M. Eminescu (a mea – de asemenea). Dar la depărtare nu le putem auzi. De aceea te caut, ne căutăm…

Profesor, 67 de ani, 1,66 cm, văduv, fără copii şi vicii. Studii superioare, situaţie materială bună, locuiesc la sat. Caut jumătatea care ar binevoi să treacă cu traiul la mine, să aibă un suflet bun, vârstă rezonabilă”. (!)

Un alt bărbat ne informează pe o notă gravă că singurătatea sa poate fi vindecată numai de un singur vraci: „Caut o femeie de 30-40 de ani, doctoriţă, dornică şi capabilă să menţină focul în vatră”.

Moldovencele, materialiste bazate pe intuiţie

Dacă bărbaţii mai în vârstă vor să cunoască femei mai tinere, pentru că, după cum spun, ei „au mai multe şanse de a le cuceri”, femeile recurg la mesaje ingenioase pentru a-şi ascunde vârsta. „Doamnă, la 20 de ani sărbătoriţi după 30, intuiesc că sufletul geamăn, al unui domn energic, înţelegător şi generos, este undeva pe aproape. Rămâne ca soarta să binevoiască să ne îndrepte unul spre celălalt şi să facă să ne întâlnim. Ca să nu ne mai despărţim niciodată”.

 

„Am casă cu covoare, şi ogradă cu trandafiri…”

„Sunt o femeie de 48 de ani, de la ţară, cu o profesie de prisos. Am casă cu ferestre mari, cu covoare pe jos şi trandafiri în ogradă, dar toate acestea nu-mi acoperă singurătatea pe care o duc de-acum trei ani. Vreau să cunosc un bărbat de 50-55 de ani, ca să fiu iubită, înţeleasă şi dorită”.

La vârsta a treia reprezentantele sexului frumos sunt mai puţin romantice decât bărbaţii. Unele femei de la ţară doresc să devină orăşence. „Am 63 de ani şi locuiesc la ţară singură. Vreau să cunosc un bărbat de vârsta mea cu care să-mi împart restul vieţii. Este de dorit să fie din oraş şi cu transport, puternic şi sănătos, aşa cum mă simt eu”.

Pentru a fi mai întrebate, femeile se descriu în felul următor: „Femeie bună la suflet şi inteligentă din nordul Moldovei vrea să facă cunoştinţă cu un bărbat de până la 70 de ani, bun la suflet, sănătos, gospodar şi fără vicii, disponibil să treacă cu traiul la mine pentru a întemeia o familie”.

Dragostea nu are vârstă

„Am 60 de ani şi locuiesc la ţară, dar vreau să cunosc un bărbat din Chişinău de 60-75 de ani, care să aibă loc de trai, pentru a-mi alunga singurătatea şi a forma o relaţie de durată”.

În căutarea împlinirii sufleteşti, cititorii noştri fideli,  indiferent de vârstă, sună la redacţie şi „îşi încearcă norocul”, după cum spun ei, pentru a-şi trăi viaţa frumos.

Cei care nu au încă o jumătate, dar îşi doresc s-o întâlnească, ne pot suna (DE PE FIX) la numărul de telefon 090023456 şi noi îi vom ajuta s-o găsească.

Victoria Popa

The following two tabs change content below.