Ce se va întâmpla cu pavajul de granit scos din fața Teatrului Național „Mihai Eminescu” și a Sălii cu Orgă din Chișinău?

Pavajul de granit scos din fața Teatrului Național „Mihai Eminescu” și a Sălii cu Orgă din Chișinău, potrivit lui Oleg Poiată, şeful Direcţiei generale transport public al Consiliului municipal Chişinău, este depozitat pe str. Mesager, la ÎM „Exdrupo”. „Nu se va pierde, consilierul municipal Ion Ștefăniță a venit cu o solicitare pentru o parte din acest pavaj din granit, pentru a-l pune în fața unui muzeu din capitală”, ne-a asigurat el. De asemenea, în cadrul unei ședințe s-a discutat despre cele 15 cereri depuse pentru reutilizarea acestui material. Primăria va decide cum va proceda cu el. Unele primării din suburbii cer să îl utilizeze în localități, precum și unii administratori de grădinițe, școli, asociații de locatari. Tot materialul va fi folosit în spațiul public. În 10–15 zile se va decide cum va fi distribuit”, a spus Poiată pentru JURNAL de Chişinău.

Amintim că suprafața totală de pavaj care se va așterne pe bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt este de 67.590 metri pătrați, din care au rămas neacoperiţi circa 15.000 metri pătrați. Acesta susține că pe bulevardul central și pe cele două străzi care fac parte din primul pachet BERD1 – str. V. Alecsandri și bd. C. Negruzzi – sunt deja amenajate căile de acces pentru persoanele cu dizabilități. Despre aceleaşi străzi, Poiată ne-a mai spus că „după contract, recepția lucrărilor a fost făcută la 22 noiembrie 2016, iar pentru Ștefan cel Mare şi Sfânt la 29 iunie curent”.