Ce se întâmplă în Kemerovo și în alte orașe ale Rusiei la a doua zi după incendiul în Centrul Comercial «Зимняя вишня» // Cronică

În Kemerovo, mii de oameni au ieșit la miting după incendiul într-un centru comercial. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, care a sosit la Kemerovo, nu a venit la miting, scrie meduza.io.

A fost anunțat doliu în Kemerovo, Ingușetia, Primorsk, Bureatia, Ekaterinburg și Iakutsk. Nu va fi anunțat un doliu național. Acțiuni de comemorare a victimelor vor fi organizate la Moscova, Sankt-Petersburg, Novosibirsk, Sinferopol și în alte orașe.

Guvernatorul Kuzbasului, Aman Tuleev, și-a cerut scuze de la președintele Rusiei, Vladimir Putin. „Vladimir Vladimirovici, mi-ați telefonat personal. Încă o dată vă mulțumesc mult. Vă cer scuze personal pentru ceea ce s-a întâmplat pe teritoriul nostru”, a afirmat Tuleev.

O locuitoare din Kemerovo, Irina Zarubina, a declarat pentru raintv.ru că „în scările din blocuri este multă tehnică militară”. Alte surse despre tehnică nu au menționat prezența militară la Kemerovo.

Duminică, în orașul Kemerovo, Siberia, a avut loc un incendiu în urma căruia au murit sute de oameni, în timp ce sursele oficiale anunță 64 de victime.