Ce se întâmplă în Kemerovo și în alte orașe ale Rusiei la a doua zi după incendiul în Centrul Comercial «Зимняя вишня» // Cronică

În Kemerovo, mii de oameni au ieșit la miting după incendiul într-un centru comercial. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, care a sosit la Kemerovo, nu a venit la miting, scrie meduza.io.

A fost anunțat doliu în Kemerovo, Ingușetia, Primorsk, Bureatia, Ekaterinburg și Iakutsk. Nu va fi anunțat un doliu național. Acțiuni de comemorare a victimelor vor fi organizate la Moscova, Sankt-Petersburg, Novosibirsk, Sinferopol și în alte orașe.

Guvernatorul Kuzbasului, Aman Tuleev, și-a cerut scuze de la președintele Rusiei, Vladimir Putin. „Vladimir Vladimirovici, mi-ați telefonat personal. Încă o dată vă mulțumesc mult. Vă cer scuze personal pentru ceea ce s-a întâmplat pe teritoriul nostru”, a afirmat Tuleev.

O locuitoare din Kemerovo, Irina Zarubina, a declarat pentru raintv.ru că „în scările din blocuri este multă tehnică militară”. Alte surse despre tehnică nu au menționat prezența militară la Kemerovo.

Duminică, în orașul Kemerovo, Siberia, a avut loc un incendiu în urma căruia au murit sute de oameni, în timp ce sursele oficiale anunță 64 de victime.

The following two tabs change content below.
Ilie Gulca

Ilie Gulca

Ilie Gulca

Ultimele articole de Ilie Gulca (vezi toate)