Ce se întâmplă cu Ion Perju, polițistul condamnat pentru omorul lui Valeriu Boboc: „MAI-ul nu are nicio legătură cu acest caz”

Pe 30 martie 2015, polițistul Ion Perju a fost condamnat de către Curtea de Apel la zece ani de închisoare cu executare pentru omorul lui Valeriu Boboc. Acesta a ieșit din sala de judecată înainte de a-și afla sentința, după care a fugit din R. Moldova, fiind dat în urmărire de Interpol.

Imediat după pronunțarea sentinței, Oleg Balan, fostul ministru al Afacerilor Interne, declara: „Poliția poate să îl rețină doar după ce este dat în urmărire printr-o hotărâre judecătorească definitivă. Așteptăm sentința la Ministerul de Interne și începem să îl căutăm. Interpolul ne-a declarat că este un caz cu tentă politică și nu a acceptat darea în urmărire internațională a acestuia”.

Totuși în mai 2015 numele lui Ion Perju a apărut în baza de date a Interpolului, fiind anunțat în urmărire internațională. Numele acestuia se găsește și în 2019 în aceeași bază de date.

„Despre acest caz nu vă pot comunica prea multe, nu știm dacă a fost dat în urmărire internațională, MAI-ul nu are nicio legătură cu acest caz. Cei care l-au condamnat ar putea probabil să vă răspundă, scrieți o solicitare oficială”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Interne, Alina Zbangă.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)