Ce săpun ţi se potriveşte?

Îngrijirea zilnică a pielii este esenţială, indiferent de anotimp, îţi atrag atenţia medicii dermatologi. Ca să previi îmbătrânirea prematură a tenului, alege-ţi cu grijă săpunul şi nu uita că igiena este cheia frumuseţii!

Exfoliant pentru catifelare

Denumită şi gomaj sau peeling, exfolierea contribuie la reînnoirea celulară a pielii corpului, care va deveni astfel mai fină şi mai elastică. Practic, prin acest tratament se elimină toate celulele moarte, lăsându-le să iasă la suprafaţă pe cele tinere şi sănătoase. Pielea se oxigenează, iar produsele hidratante îşi fac efectul mult mai bine. Totodată, ridurile se atenuează, pielea capătă un aspect mai tânăr şi devine mai catifelată. Săpunul exfoliant cu conţinutul de o pătrime cremă hidratantă îngrijeşte pielea, particulele ultrafine exfoliante îndepărtează cu delicateţe celulele deteriorate, iar tenul păstrează senzaţia de fineţe toată ziua.

Lichid, pentru copii

În funcţie de aromă şi de tipul pielii căreia îi este destinat, săpunul lichid este foarte practic şi uşor de folosit, chiar şi de copii. Solicită puţin efort pentru a face spumă şi este economic. Un alt aspect important este că prin folosirea săpunului lichid se evită umezeala specifică savonierelor şi răspândirea microbilor.

Cu uleiuri esenţiale, pentru regenerare

Uleiul de măsline, cel de in, de cocos, de palmier sau de ylang-ylang, toate ingrediente de bază la fabricarea săpunurilor, curăţă bine şi fac o spumă fină. După folosire, la suprafaţa pielii se creează o peliculă care împiedică deshidratarea şi, mai mult, aceste produse cosmetice ajută la regenerarea ţesuturilor şi reduc inflamaţiile pielii. Dintre toate tipurile de uleiuri esenţiale, untdelemnul de măsline e cel mai utilizat, având un efect benefic vizibil imediat.

Hidratant, pentru tenul sensibil

Acest tip de săpun curăţă pielea sensibilă, fără să o irite, aşa că dacă îţi doreşti o îngrijire delicată zilnică, foloseşte produse care conţin şi o cantitate importantă de cremă hidratantă.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)