Ce riscă autorităţile de la Chişinău în cazul în care continuă să ignore protestele

siegfried-muresan-plen-pe

„Dacă Guvernul R. Moldova nu va da un semnal că a înţeles că alegerile au fost organizate incorect, va pierde credibilitatea partenerilor internaţionali exact aşa cum a pierdut încrederea Guvernul condus de Victor Ponta”, a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru JURNAL de Chişinău europarlamentarul român Siegfried Mureşan, membru în echipa de observatori a Parlamentului European.

„Din păcate pentru R. Moldova, am auzit, vă spun eu de la Bruxelles, că în statele membre ale Uniunii Europene cetăţenii R. Moldova nu au putut să voteze! Şi Guvernul R. Moldova, dacă nu vrea să-şi piardă încrederea partenerilor internaţionali, trebuie să ia măsuri. În opinia mea, aceste măsuri trebuie să fie demiterea ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi a preşedintelui Comisiei Electorale Centrale. Aceştia poartă responsabilitate pentru votul oamenilor din străinătate”, a precizat europarlamentarul.

„Dacă Guvernul R. Moldova nu va da un semnal că a înţeles că alegerile au fost organizate incorect, va pierde credibilitatea partenerilor internaţionali exact aşa cum a pierdut încrederea Guvernul condus de Victor Ponta după 2014, când a lăsat românii să facă cozi în străinătate. Şi nu a mai fost primit de niciuna dintre marile cancelarii europene. Sper ca Republica Moldova să evite o asemenea situaţie”, a amintit Mureşan.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)