Ce merită Buliga

1000529_603175536372971_1155360329_nAm citit zilele trecute un articol despre „haiducul din Glodeni” care ar fi lovit-pe doamna ministru al Muncii, Buliga. Este incredibil ce se întâmplă în țara noastră! Chiar recent discutam cu soțul despre bătrânii din Germania. Ce fac ei? În zilele obișnuite stau la cafenele sorbind câte o cafeluță, se plimbă prin parcuri, prin buticuri. Pentru ei aceste lucruri sunt nu că normale, ci absolut naturale și indispensabile.

Ce fac bătrânii din R. Moldova în zilele obișnuite? Cei de la țară lucrează pământul din zori până-n seară. Cei de la oraș, cu noaptea în cap, aleargă la piețele angro să prindă roșii, cartofi sau ceapă la preț mic, până nu au pus mâna pe ele speculanții. Sau merg la piață cu două legături de pătrunjel și trei movilițe de usturoi, ca sa facă de-o pâine. Și de multe ori se întorc acasă cu legăturile de pătrunjel. Deci, supraviețuiesc, mai bine zis, încearcă. S-a întrebat vreodată prea-sensibila doamnă ministru Buliga ce pune în gură un bătrân?! Bine, nu-i ridici pensia, că ești un ministru nesimțit! Dar nu umili un om simplu, un om, datorită căruia poate ai pâine pe masă!
Ce fac bătrânii din Germania în vacanță? Se plimbă cu Lexusuri prin diverse orașe. Bătrânii din Moldova au vacanță?! Doamnă ministru Buliga, da, sunteți femeie și nu meritați o palmă. Meritați toate palmele zbârcite ale tuturor cărunților din Moldova! Dumneavoastră și toată „șatra lui Papuc” de la guvernare.

Diana Zamurca

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)