Ce caută preoţii în dormitorul Maiei?

Minciunile apărute în presa socialistă şi pe reţelele de socializare despre Maia Sandu sunt răspândite şi de unii preoţi

_dsc5248

Foto simbol

Preoţii au ajuns în alcovul Maiei Sandu. Mai mulţi cititori ne-au comunicat că în nordul R. Moldova unii slujitori ai bisericii participă masiv la campania electorală a PSRM. Aceştia răspândesc de la amvon zvonuri stupide că Maia Sandu ar susţine homosexualitatea, la fel cum promovau mai ieri minciuna că integrarea europeană ne va obliga să legalizăm căsătoriile netradiţionale. Solicitaţi de JURNAL de Chişinău să-şi motiveze vorbele calomnioase, preoţii n-au ştiut ce să răspundă. Aceştia spun că enoriaşii le-ar fi cerut un răspuns la întrebarea de ce Maia Sandu e susţinută până şi de asociaţia GENDERDOC-M, care apără şi promovează drepturile LGBT în R. Moldova.

Falsurile despre Maia Sandu

Minciunile preoţilor. Cea mai mare parte din preoții Bisericii Ortodoxe din Moldova, în frunte cu vlădica Vladimir, cel pe care Dumnezeu l-a miluit cu BMW, s-au apucat să facă „agitaţie” pentru Igor Dodon. Şi cum nu pot să facă săracii nimic fără mistificări, au falsificat trecutul ei, ajungând până… în alcov. Unele preotese, în efortul lor de a o „combate adânc” pe Maia Sandu, au ajuns să spună despre fosta ministră că ar fi amanta Victoriei Nuland! Iar unii preoţi să spună enoriaşilor lor din amvon că Maia Sandu ar fi „mama homosexualilor”! Unul dintre aceşti clerici angajaţi pentru lustruirea imaginii lui Dodon şi pentru demonizarea Maiei Sandu este parohul din satul Pietrosu, Fălești, Victor Vatrici. Acesta şi-ar fi permis să discute cu oamenii despre intimitatea candidatului PAS „pentru a răspunde la nişte întrebări ale enoriaşilor”.

„Eu nu am spus că e mama homosexualilor, dar lumea vorbeşte… Eu însă nu i-am ţinut lumânarea şi nu ştiu ce face”, a spus iritat preotul Vatrici.

„Eu nu am spus că e mama homosexualilor, dar lumea vorbeşte… Eu însă nu i-am ţinut lumânarea şi nu ştiu ce face”, a spus iritat preotul Vatrici. Parohul s-a spălat pe mâini, negând faptul că ar fi îndemnat enoriaşii să voteze pentru un anumit candidat. Solicitat să comenteze acţiunile unor asemenea clerici, preotul Octavian Moşin, paroh al Bisericii „Întâmpinarea Domnului” a Universităţii de Stat din Moldova, a subliniat că orice slujitor al cultului ar fi bine să fie rezervat în astfel de aprecieri. „Normele canonice, statutul preotului îţi interzic să promovezi o persoană în campania electorală sau să te implici direct în campanie electorală”, a observat preotul.

Închiderea şcolilor. O altă acuzaţie adusă candidatei PAS de către aderenţii PSRM este vina pentru închiderea şcolilor. Se ştie că optimizarea şcolilor a fost indispensabilă în urma crizei demografice cu care se confruntă R. Moldova. De exemplu, în comuna Izvoare, raionul Sângerei, în timpul reformei din educaţie, a fost închis gimnaziul. În această localitate, majoritatea locuitorilor au votat pentru candidatul socialist, doar 40 de săteni şi-au dat voturile pentru Maia Sandu. Solicitată să ne explice opţiunile electorale ale consătenilor săi, asistenta socială Irina Frunze, 50 de ani, ne-a spus că aceştia sunt nostalgici după timpurile sovietice. „Lumea din sat este în vârstă. Cei care au trăit în URSS cred că Rusia îi va ajuta şi le va da pâine pentru bănuţi. Se înşală. În plus, o bună parte din săteni sunt ruşi şi ucraineni. În ce priveşte şcoala, copiii din sat învaţă acum la liceul din Rădoaia în condiţii bune, cu sală de sport, de computere, cantină”, ne-a relatat femeia.

Imigranţii sirieni. O altă ştire falsă colportată de instituţiile mass-media ale socialiştilor este că Maia Sandu le-ar fi promis oficialilor europeni că va accepta 30.000 de imigranți sirieni dacă va câștiga alegerile prezidențiale. „Este imposibil ca refugiați sirieni să ajungă în R. Moldova. Criza refugiaților s-a încheiat şi nimeni nu a cerut R. Moldova să accepte refugiați sirieni. Această ştire este mincinoasă”, a declarat europarlamentarul român Siegfried Mureşan pentru Unimedia.info.

Ce anume a făcut Maia Sandu

Profesionistă cu viziune. Pentru a afla ce a făcut concret Maia Sandu în cadrul Ministerului Educaţiei am solicitat opinia unui angajat cu experienţă în cadrul acestei instituţii, Liliana Nicolăescu-Onofrei. Aceasta ne-a declarat că cunoscut-o pe Maia Sandu în 2012, după ce a fost numită în funcția de ministră a Educației. „Am avut ocazia să colaborez cu toți miniștrii din domeniu începând cu 1995. Maia Sandu a fost prima care vorbit despre ceea ce ar trebui făcut pentru copii ca aceştia să meargă cu plăcere la școală. A creat Consiliul Național al Elevilor, care funcţionează și acum. Maia Sandu este o profesionistă cu viziune, care a adus educația pe agenda societății.

Examenele la Bac. „A fost foarte greu în ce priveşte instituirea transparenţei la organizarea examenelor de Bacalaureat. Era important să realizăm realitatea din acest domeniu: note cumpărate, elevi foarte buni dezavantajați, elevi cu competențe zero, dar evaluaţi cu note maxime, valori precum cinstea și meritocrația – aruncate la gunoi. Ca rezultat, avem astăzi studenți care nu mai au restanțe la primele sesiuni și studenți care pot să obțină un loc la buget în baza rezultatelor obținute, chiar dacă au intrat la studii pe bază de taxă.”

Promovarea tinerilor. „Maia Sandu s-a străduit să aducă în serviciul public tineri. A promovat elaborarea unui program național pentru dezvoltarea resurselor umane în educație, care nu a fost promovat de actuala guvernare. A condus procesul de elaborare a Strategiei Educația 2020. Maia Sandu a mobilizat echipe de specialiști pentru finalizarea Codului Educației. A promovat implementarea finanțării per elev și a gestionării finanțelor de către școli, și nu de către primării.”

„A insistat pe asigurarea meritocrației, promovând selectarea prin concurs a tuturor managerilor. Maia Sandu spune ce gândește şi face ce spune. Nu voi uita niciodată cum scria o scrisoare unei bătrâne şi cum i-a trimis niște cărți pentru nepoțica ei. Stătea în birou până seara târziu, analizând fiecare document produs de angajații ministerului sau discutând cu colegii proiectul Forumului cadrelor didactice, iar a doua zi, înfrunta cu aceeași energie moțiunile comuniștilor în Parlament. Maia Sandu e un om îndrăgostit de lecturi, de muzică şi de munte.”

Salvează

The following two tabs change content below.