Ce caută, de fapt, premierul Filip în Emiratele Arabe Unite

Foto: moldpres.md

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi, 30 ianuarie, o întrevedere cu prințul moștenitor al Abu Dhabi, Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Zayed, vicecomandant suprem al Forțelor Armate ale Emiratelor Arabe Unite, potrivit Moldpres. În imagini se observă că premierul Filip este însoțit în această vizită de Vaja Jhashi (al doilea din stânga), controversatul om de afaceri care controlează grupul de companii Trans-Oil. 

Potrivit moldpres.md, premierul Filip a menționat că Republica Moldova este interesată de impulsionarea relațiilor dintre antreprenorii celor două țări, inclusiv prin deschiderea companiilor cu capital mixt. Filip a invitat investitorii din Emiratele Arabe Unite să vină în R. Moldova, specificând că, în ultima perioadă, au fost realizate mai multe reforme pentru susținerea dezvoltării mediului de afaceri. În același timp, Republica Moldova are Acord de liber schimb cu Uniunea Europeană și Turcia, ceea ce asigură importante piețe de desfacere, se menționează în știrea publicată de moldpres.md.

În imagini se observă că premierul Filip este însoțit în această vizită de controversatul om de afaceri Vaja Jhashi, deținător al mai multor cetățenii – rusă, americană și moldovenească, care controlează grupul de companii Trans-Oil.

Orientul Mijlociu este o piață importantă pentru produsele fabricilor de ulei ce fac parte din grupul de companii Trans-Oil din Moldova și România. Mai mult, Ghenadie Ostrovețchi, soțul directoarei Fabricii de ulei din Bălți, SA „Floarea-Soarelui”, Stela Ostrovețchi, a înființat în Sharjah, al treilea cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, o firmă care controlează astăzi imperiul clădit de milionarul român Adrian Porumboiu.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)