Ce a făcut ieri un general când a primit 20 de ani de închisoare pentru crime de război

Nici in filme nu vezi asa ceva! Ce a facut ieri un general cand a primit 20 de ani de inchisoare pentru crime de razboi
Slobodan Praljak ţine capul de afiş al tuturor publicaţiilor din lume după ce a oferit un moment şocant ieri. Croatul a fost acuzat de crime de război, după ce a condus armata în războiul bosniac dintre 1992 si 1995. Acesta a fost acuzat şi condamnat pentru mai multe capete de acuzare de către Tribunalul Internaţional pentru Crime de Război. Încarcerat încă din 2006, în 2013 a primit 20 de ani de închisoare însă a făcut apel. Pentru că apelul i-a fost respins, ieri, Praljak nu a stat pe gânduri si s-a sinucis, scrie protv.ro.

Acesta avea 72 de ani şi, pentru că stătuse deja peste 2 treimi din sentinţă în închisoare, urma să fie eliberat în curând, însă fostul lider militar a refuzat să accepte sentinţa judecătorului.

Imediat după ce a auzit sentinţa, Slobodan Praljak a declarat: “Domnilor judecători, Slobodan Praljak nu este un criminal de război, refuz să vă accept verdictul! Aceasta este otravă”, după care a băut dintr-o sticluţă.

Dupa câteva momente de stupoare în sală, croatul s-a prăbuşit, a fost transportat la spital unde a şi murit la scurt timp. Gestul sau a stârnit reacţii în toată lumea, fiind apreciat chiar şi de unii oficiali din Bosnia, care au considerat gestul său unul de “curaj şi onoare”.

Vezi mai jos imaginile socante. ATENTIE! IMAGINI CE VA POT AFECTA EMOTIONAL

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)