CCCEC a deschis dosare penale pentru corupţie şi pariuri ilegale

Ofiţerii Centrului Anticorupţie au descins ieri la sediul FC Zimbru şi au efectuat mai multe percheziţii în cadrul unui dosar penal pentru corupţie. Totul a pornit de la dezvăluirile făcute la începutul anului curent de şapte foşti jucători ai echipei Sf. Gheorghe Suruceni.

Aceştia au recunoscut atunci că au fost obligaţi de conducerea clubului din Suruceni, mai exact de fostul consilier prezidenţial, Valeriu Reniţă, să trucheze meciurile cu FC Dacia, FC Zimbru şi FC Găgăuzia.

Şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul CCCEC, Bogdan Zumbreanu, a declarat că au fost deschise două dosare penale: unul pentru escrocherie, iar altul pentru abuz în serviciu. „Este vorba de pariuri ilegale, dar şi trucarea unor meciuri din Divizia Naţională”, a spus Zumbreanu.

Cei şapte fotbalişti au declarat atunci că, împreună cu alţi cinci foşti coechipieri, au fost constrânşi de conducerea echipei să „vândă” meciurile contra formaţiilor FC Dacia, Zimbru şi CF Găgăuzia. Comisia de Etică din cadrul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal a decis atunci să-i suspende pe Valeriu Reniţă din orice activitate sportivă pentru cinci ani şi pe fostul antrenor Sergiu Caraman pentru doi ani.

De asemenea, pentru trucarea meciurilor, Comisia de Etică a decis ca Valeriu Reniţă să fie amendat cu 15.000 de dolari, iar Sergiu Caraman cu 8.000 de dolari. (V.H.)