Cazul femeii găsită moartă în Nistru: presupusul asasin a fost reţinut pentru 72 de ore

Procuratura mun. Chişinău, oficiul Ciocana, în comun cu IP Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău a anunţat reţinerea, pe 16 iunie, a presupusului asasin al femeii, cadavrul căreia a fost găsit pe 13 iunie curent în Nistru, în apropierea or. Vadul lui Vodă, scrie procuratura.md.

În urma investigaţiilor a fost identificată identitatea victimei, o locuitoare a Capitalei, în vârstă de 41 ani. Expertiza medico-legală a concluzionat că femeia a fost omorâtă şi aruncată în apele Nistrului.  Procurorii şi poliţiştii au identificat un eventual suspect în acest caz, un individ de 42 de ani, originar din raionul Criuleni, anterior condamnat în Federaţia Rusă pentru diverse infracţiuni, inclusiv pentru omor.

Bănuitul şi-a recunoscut faptele criminale, declarând cu lux de amănunte circumstanţele săvârşirii crimei. Potrivit informaţiilor acumulate, victima ar fi făcut cunoştinţă cu bănuitul în aceeaşi zi într-o cafenea din Capitală, unde ar fi consumat împreună băuturi alcoolice.

Ulterior, aceştia ar fi comandat un taxi cu care s-au deplasat în direcţia or. Vadul lui Vodă, coborând în apropierea unor vile. Între ei s-ar fi iscat un conflict, femeia fiind deposedată de bijuterii, telefonul mobil. Ea a fost sugrumată, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, corpul neînsufleţit al victimei a fost aruncat în râu.

În timpul reţinerii, individul intenţiona să părăsească teritoriul RM în Federaţia Rusă, fiind încătuşat şi escortat în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău pentru 72 de ore, asupra sa au fost depistate şi ridicate bijuteriile victimei. Bănuitul este cercetat penal pentru omor intenţionat, pentru care legislaţia prevede până la 20 de ani închisoare sau detenţiune pe viaţă.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)