CAZUL EUGEN STURZA // Valeriu Troenco: „PDM şi PSRM simulează o luptă care nu există”

„Armata a devenit o sculă pentru desfăşurarea unui concert şi pentru a ne convinge că între democraţi şi socialişti ar exista o luptă, ceea ce nu există în opinia mea”, ne-a declarat fostul ministru al Apărării Valeriu Troenco.

„Nu ştiu nimic despre Eugen Sturza, dar CV-ul arată o lipsă totală de experienţă. RM este un stat angajat într-un război şi Armata Naţională are nevoie de profesionişti. În condiţiile unui război hibrid, instalarea în fruntea acestei instituţii a unei persoane de 32 de ani este un gest politic necugetat şi pentru exterior. Prin numirea unei persoane nepregătite demonstrăm că nu avem dorinţă să ne apărăm. Armata Naţională are candidaturi potrivite pentru această funcţie într-o perioadă atât de dificilă”, a observat el.

Fostul ministru crede că folosirea armatei drept carte de joc între PSRM şi PD afectează moralul militarilor. „Foarte mulţi ofiţeri şi-au strâns bagajele din cauza experimentelor de ultimă oră, a atitudinii guvernării şi a lipsei de perspectivă pentru această instituţie. Armata a devenit o sculă pentru desfăşurarea unui concert şi pentru a convinge că între democraţi şi socialişti ar exista o luptă, ceea ce nu există în opinia mea”, a adăugat el.