Cazul Dereneu, Călărași // Primarul: „Cum să îi credem pe preoţii de la Mitropolia Moldovei, care coboară dintr-o maşină de 60.000 de euro?”

Procuratura şi Inspectoratul de Poliţie Călăraşi se ascund după deget în cazul scandalului de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Dereneu, r. Călărași. Deşi au trecut aproape două săptămâni de când un grup de persoane a spart ușa acestui locaș și a pătruns în interiorul bisericii, şeful Inspectoratului de poliţie, Gheorghe Stratan, susţine că nu vede nicio ilegalitate.

„E îngrozitor ce se întâmplă, vin oameni născuţi aici, care locuiesc în alte localităţi, și doresc să aprindă o lumânare şi nu pot face acest lucru. Nu doar părintele, dar nici locuitorii nu pot să intre în biserică. Stă şi se uită poliţia cum distrug aceștia lacătul la uşă şi spune că nu poate să facă nimic. Cum adică nu poţi face nimic?!… Am impresia că asistăm la executarea unei comenzi de sus”, ne-a spus primarul localităţii, Elena Oaserele.

Potrivit primarului, reprezentanți ai Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni au încercat să o convingă să îl determine pe parohul bisericii, Florin Marin, să readucă biserica în subordinea Mitropoliei Moldovei. „De când am trecut în subordinea Mitropoliei Basarabiei, vine mai multă lume bună la biserică. Totodată, de când biserica a încetat să plătească taxe enorme, preotul organizează săptămânal mese de binefacere pentru oamenii sărmani. E mai bine să ajute oamenii din localitate decât să plătească la Ungheni. Şi îl susţinem. Cum să îi credem pe preoţii de la Mitropolia Moldovei, care spun că au venit să apere interesele unei băbuţe din moment ce coboară dintr-o maşină de 60.000 de euro?”, se întreabă primarul. Aceasta consideră că în cazul dat era mai potrivit ca biserica să fie închisă până la emiterea unei decizii definitive a instanţei de judecată.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)