Cazul Caravita: Ion Rusu şi-a recunoscut vina

ion rusu

Procuratura Anticorupţie a anunţat că a încheiat urmărirea penală şi a expediat în instanţă cauza penală de învinuire a gestionarului „de facto” al companiilor „Caravita Co” şi „Business Estate Investments”. Ancheta s-a finalizat cu încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei lui Ion Rusu (foto) (despre care se spune că ar fi cumnatul şi naşul preşedintelui PLDM, Vlad Filat), în spălare de bani, infracţiune ce a cauzat prejudicii deosebit de mari Băncii de Economii.

Potrivit unui comunicat al CNA, inculpatul a recunoscut că, având intenţia de a camufla provenienţa a 2 800 000 de euro, sustrase de la BEM, a efectuat tranzacţii fictive cu alte companii în vederea rambursării mijloacelor financiare creditate. Schemele, prin intermediul cărora au fost spălaţi banii, au vizat zeci de firme autohtone, precum şi din zona off-shore. În prezent, inculpatul se află în arest, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la zece ani de închisoare.

vlad rusu

Vladimir Rusu, fondatorul Caravita

Judecătoria Buiucani urmează să-şi expună astăzi decizia privind prelungirea mandatului de arestare pentru fondatorul Caravita. Procurorii cer încă 30 de zile de arest. Şedinţa este preconizată pentru ora 17.00. Învinuitul, Vladimir Rusu, fiul lui Ion Rusu, se află în prezent în arest la domiciliu.