Cazier judiciar pătat pentru şoferii moldoveni prinşi beţi la volan

Procurorii cer înăsprirea pedepselor pentru şoferii prinşi în stare de ebrietate la volan. Pe lângă amenzi şi puncte de penalizare, oamenii legii solicită ca cei prinşi în stare de ebrietate să nu mai aibă cazierul judiciar curat.

Procurorul general Valeriu Zubco susţine că, din cauza şoferilor prinşi în stare de ebrietate la volan, a crescut şi indicele criminaliţii în 2010. „Mai bine de 15% dintre cele peste 8898 de cauze penale deferite justiţiei se referă anume la cei prinşi beţi la volan”, a menţionat Zubco, în cadrul şedinţei de bilanţ a procuraturii.

În acest context, procurorii vor solicita să fie înăsprită pedeapsa pentru această categorie de şoferi. „Ei plătesc o amendă şi plus nişte puncte de penalizare. Noi vom cere să le fie suspendat permisiul de conducere pentru o anumită perioadă de timp şi totodată să fie indicată această încălcare în cazierul judiciar”, a fost soluţia enunţată de prim-adjunctul procurorului general, Andrei Pântea.
Pântea a mai spus că în condiţiile actuale norma contravenţională este mai drastică decât norma penală.

De menţionat că în 2010 au fost întocmite 1081 de dosare penale celor prinşi în stare de ebrietate la volan. (jurnal.md)