Cauzele incendiilor de pe str. Academiei 1 și Ismail 89/1, după Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne a stabilit primele versiuni de producere a incendiilor de pe străzile Academiei nr.1 și Ismail 89/1 izbucnite la 20 aprilie 2018, se menționează într-un comunicat al inspectoratului.

În urma cercetării statice și dinamice a locului incendiilor, Laboratorul experimental antiincendiar a înaintat mai multe versiuni. În cazul incendiului de la Institutul de Microbiologie și Biotehnologie, specialiștii au luat în calcul două versiuni și anume: scurtcircuit în rețeaua electrică de alimentare cu energie electrică a operatorului de telefonie mobilă sau imprudență cu focul deschis.

În cazul incendiului de pe strada Ismail 89/1, angajații IGSU au înaintat de asemenea două versiuni și anume: încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sistemului de evacuare a gazelor fierbinți și scurtcircuit în rețeaua electrică de alimentare a hotei.

Cauzele finale în ambele incendii vor fi incluse în rapoartele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, după stabilirea și evaluare tuturor circumstanțelor de producere a incendiilor.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău