Catherine Zeta-Jones a devenit Comandor al Imperiului Britanic

Actriţa galeză Catherine Zeta-Jones şi campioana olimpică Amy Williams se numără printre personalităţile care au fost decorate de Elizabeth a II-a a Marii Britanii, cu ocazia zilei de naştere a acesteia.

Cu ocazia acestei aniversări, 975 de persoane au fost decorate. 47% dintre acestea sunt femei, iar 7,3% sunt reprezentanţi ai minorităţilor etnice. Aceasta este una din cele mai diverse liste anuale de persoane decorate cu ocazia respectivă până în prezent, informează Mediafax.

Catherine Zeta-Jones care a câştigat un premiu Oscar în 2003 pentru rolul din musicalul „Chicago” va primi titlul de Comandor al Imperiului Britanic pentru serviciile aduse cinematografiei, dar şi pentru activităţile caritabile, desfăşurate în Ţara Galilor.
Ordinul Imperiului Britanic are cinci clase de decoraţii. Cele mai comune sunt, în ordine crescătoare, Membru al Imperiului Britanic (MBE), Ofiţer al Imperiului Britanic (OBE), respectiv Comandor al Imperiului Britanic (CBE).

Regina Elizabeth a II-a îşi sărbătoreşte ziua de naştere de două ori pe an. Ea s-a născut pe 21 aprilie, însă aniversarea sa oficială este marcată în iunie, în timpul unei parade militare, organizate în centrul Londrei. Anul acesta, regina a împlinit 84 de ani, iar ziua sa de naştere oficială a fost sărbătorită sâmbătă.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)