Casa ta – în Eurohouse Group!

În accepţia fiecărui om, noţiunea de casă reprezintă un loc în care domină o atmosferă caldă, de armonie sufletească, de comoditate, securitate şi linişte. Însă deseori noi avem pur şi simplu o locuinţă, unde suntem nevoiţi să ne acomodăm la realitatea metrilor pătraţi străini. Iar dorinţa de a avea propria casă rămâne un vis neîmplinit. Dar să ştiţi că visurile se materializează. Şi nu numai în poveşti cu zâne, ci şi în viaţa reală, cu ajutorul unor oameni reali care pot realiza visurile dumneavoastră. Vi-l prezentăm pe unul dintre aceşti oameni

– directorul general al „Eurohouse Group”, domnul Corneliu Mazur.

– Unde v-aţi născut?

Eu sunt de aici, de pe loc (râde). M-am născut acum 38 de ani, la Chişinău, şi dacă cineva vrea să găsească un moldovean adevărat – acesta sunt eu. Îmi iubesc patria, pământul meu şi nu intenţionez să-l părăsesc.
– De ce? Mulţi visează să plece din ţară. Cu posibilităţile dvs., vă puteţi stabili fără probleme în Europa…
Am crescut într-o familie specială, părinţii mei au “investit” foarte mult în mine, dar au avut o influenţă colosală asupra mea bunicul şi bunica. De la 16 ani am locuit împreună cu ei în satul Băxani, raionul Soroca, deoarece mama şi tata, ca oamenii de ştiinţă şi personalităţi publice, s-au aflat într-o deplasare de lungă durată în America Centrală. Anume viaţa de la sat m-a şi făcut o persoană care îşi iubeşte patria. Ador bucătăria moldovenească, cultura, muzica naţională….

– Unde aţi studiat?

Părintii mei îşi doreau să păşesc pe urmele lor, aşa că am fost determinat să studiez la Şcoala medie № 11 din Chişinău. Cu toate că familia mea a locuit în sectorul Botanica, în fiecare zi mergeam la Râşcani, în celălalt colţ al Chişinăului, deoarece acolo era singura şcoală cu predare în limba română şi studii aprofundate de limbă engleză.

– Iar apoi aţi început să învaţaţi la o şcoală din sat?

Dacă ai dorinţa de a învăţa, o poţi face şi în şcoala din sat. Apropo, am terminat şcoala cu medalie. Ulterior, după ce am lucrat în spitalul raional, am fost acceptat, prin concurs, la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “N.Testemiţeanu”, Facultatea de Pediatrie, pe care am absolvit-o cu succes.

– Aţi vrut să fiţi medic, dar aţi început să vă ocupaţi de construcţii… Ce v-a motivat să începeţi afacerea “EurohouseGroup”?

Dacă aş spune că doar pentru bani, nu ar fi adevărat. Adevăratul motiv este dorinţa de a-i ajuta pe oameni. Deoarece eu nu locuiesc undeva în deşert şi cunosc necesităţile oamenilor. De asemenea, vreau să fac ceva pentru ca viaţa în ţara noastră să se schimbe în bine. Uitaţi-vă în ce condiţii trăiesc concetăţenii noştri, cei care construiesc super-locuinţe în toată Europa? Eu ştiu soluţii pentru a ieşi din această situaţie şi vreau să le aplic nu numai pentru mine şi viaţa mea. Sunt creştin şi porunca lui Dumnezeu de a-ţi ajuta aproapele nu este o vorbă în vânt pentru mine.

– Care sunt soluţiile pe care le propuneţi?

Lipsa de finanţe nu înseamnă lipsă de oportunităţi. Compania de investiţii şi construcţii “Eurohouse Group” oferă posibilitatea de a realiza aceste obiective.

– Cu ce vă deosebiţi de celelalte companii de construcţii?

Eu privesc “Eurohouse Group” ca pe un proiect social. Noi nu doar vindem o casă clientului nostru, ci îl învăţăm cum să-şi realizeze visul. Produsul nostru este unul standard, în sensul condiţiilor în care ar trebui să trăiască cetăţenii noştri astăzi. Şi am dori să-i atragem la acest nivel pe toţi. Noi construim o Moldovă nouă, cum ar trebui să fie ea în secolul 21. Şi ne reuşeşte acest lucru.

– Cum aţi atins asemenea rezultate?

De la începutul construcţiei, ne gândim cum o să trăiască clienţii noştri. Avem în vedere cum se vor simţi copiii şi părinţii, persoanele în vârstă, persoanele cu handicap. Or, viaţa nu constă numai într-un apartament confortabil.
În timpul construcţiei, de asemenea ţinem seama de dorinţele şi nevoile individuale ale clienţilor. Asta include recomandări pentru proiectarea, alegerea materialelor de construcţie, precum şi monitorizarea lucrărilor propriu-zise.

Când punem în aplicare proiectele noastre, încercăm să utilizăm materiale ecologice, apreciind starea de sănătate a clienţilor noştri.

Şi, cel mai important, încercăm să angajăm la lucru în compania noastră profesionişti de cel mai înalt nivel.

– Cum aţi reuşit să formaţi o echipă care vă ajută să realizaţi visurile oamenilor?

Principiul cel mai important este să nu angajezi oameni indiferenţi. Angajăm oameni ambiţioşi, nu avem nevoie pur şi simplu de executori, ci de persoane care îşi pot asuma responsabilitatea şi care sunt capabili să-şi apere punctul de vedere. În plus, cred că este important ca fiecare angajat “Eurohouse Group” să fie un patriot al ţării sale. Iar cum “facem” din angajaţii companiei profesionişti adevăraţi este o altă chestiune.

– Dumneavoastră aveţi casa la care aţi visat?

Casa mea este Moldova. Eu ştiu cum ar trebui să fie ţara mea şi această casă eu încă o construiesc.
P

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)