Casa Albă a publicat pentru prima dată versiunea lungă a actului de naştere al lui Barack Obama

Barack Obama se va exprima miercuri, la ora locală 09.45 (16.45 ora României) în legătură cu controversa privind locul său de naştere, a anunţat Casa Albă, difuzând pentru prima dată versiunea lungă a actului de naştere al preşedintelui american, provenind din statul Hawaii.

O versiune scurtă a acestui document a fost publicată deja pe Internet de echipa  lui Obama în timpul campaniei prezidenţiale din 2007-2008, în timp ce o parte dintre adversarii săi şi-au exprimat îndoiala că acesta s-a născut pe teritoriul american şi că poate deveni preşedinte.

Dar această dezbatere a fost revigorată în ultimele săptămâni, în special după ce magnatul imobiliar Donald Trump, care s-a lansat în politică şi cochetează cu ideea de a candida la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din 2012, şi-a exprimat îndoiala că Obama s-a născut în Statele Unite.

Casa Albă apreciază că dezbaterea a devenit o „distracţie” şi speră să îi pună capăt difuzând versiunea lungă a acestui certificat de naştere al lui Obama, a explicat directorul de comunicare al preşedinţiei, Dan Pfeiffer.

Această dezbatere „nu este sănătoasă pentru dezbaterea noastră politică”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Obama, Jay Carney, în cadrul unei întâlniri cu presa. Potrivit lui, Obama „vrea să se dezbată problemele care îi interesează pe americani” cu adevărat.

Acest document, care este o fotocopie certificată de statul Hawaii, menţionează naşterea lui Barack Hussein Obama în Honolulu, pe insula Oahu, în statul Hawaii, la 4 august 1961 la ora 19.24. (mediafax.ro)

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)