Carla’s Dreams îi va ataca în judecată pe jurnaliştii din Rusia // VIDEO

carlas dream

Apariţia plină de mister a trupei Carla’s Dreams pe piaţa muzicală a R. Moldova acum patru ani şi lansarea în România s-a dovedit a fi un succes. În cadrul concertelor, vocalistul formației şi ceilalţi membri ai acesteia, pentru a-și ascunde identitatea, poartă glugă şi ochelari, iar feţele le sunt mascate. Chiar dacă toţi se întrebau cine se ascunde după chipurile pictate, nimeni dintre reprezentanţii mass-media de pe ambele maluri ale Prutului nu a insistat să-l deconspire şi să-i arate adevărata faţă.

Dar de cum au ajuns în Rusia, jurnaliştii l-au urmărit şi au reuşit să îl fotografieze fără mască pe solistul formaţiei, publicând imaginile pe internet. Gestul jurnaliştilor din Moscova i-a înfuriat pe cei de la Carla’s Dreams, care au decis să îi acţioneze în judecată pe paparazzi, cerând despăgubiri în valoare de 75 de mii de euro. Mai mulţi internauţi sunt de părere că solistul Carla’s Dreams ar fi putut fi deconspirat mult mai devreme. Ar fi putut să o facă jurnaliştii din R. Moldova, dar şi cei din România. Nu au făcut-o însă pentru că aşa le-a fost înţelegerea. Jurnaliştii ruşi însă nu şi-au respectat angajamentul, după spusele membrilor formaţiei muzicale.

Paparazzi de la life.ru, site pentru care Carla’s a acordat un interviu video, l-au urmărit și l-au surprins pe solistul trupei fără machiaj scenic și fără glugă. Fotografiile au fost publicate pe acest site şi distribuite de internauţi pe mai multe reţele de socializare. Internauţii din R. Moldova şi cei din România au criticat dur gestul ruşilor. Aceştia au lansat şi o campanie pe Facebook, „Eu sunt Carla’s Dreams!”.

Chiar şi primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, e foc şi pară pe mass-media din Rusia! Acesta a publicat un mesaj pe Facebook, înjurându-i pe cei care au dezvăluit identitatea lui Carla’s Dreams: „F*ck off! Жаба давит că ați ajuns să cântați în română”: „Timp de patru ani, oricine ar fi dorit din R. Moldova sau din România ar fi putut să facă asta. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi, dacă te atingi, îl distrugi”, scrie Chirtoacă.

carla's1

Mai jos, publicăm o parte din mesajul primarului Dorin Chirtoacă: „Nu mă declar fan Carla’s Dreams, dar f*ck off celor care susțin că i-au deconspirat identitatea! Aparent este vorba despre niște jurnaliști meseriași, tari ca agentul 007, dar au procedat de fapt ca niște lepre. Voi nu ați încercat să îi deconspirați identitatea, ci să-i luați farmecul, “fishka” (cum se spune în rusă). Este un talent, este un fenomen, indiscutabil. Timp de patru ani, oricine ar fi dorit în R. Moldova sau în România ar fi putut să-i facă asta. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi, dacă te atingi, îl distrugi. Dincolo de ceea ce cântă, cum cântă, Carla’s Dreams a cucerit și pentru că a găsit această nișă, a anonimatului, prin care, apropo, a făcut să nu atragă toată gloria asupra propriei persoane. Ceea ce înseamnă modestie, ceea ce este o valoare. Asta chiar nu e rău de învățat de la el și noi să învățăm, dar mai ales voi că nu vă mai ajunge glorie și teritoriu niciodată…

El a mers la Moscova cu o piesă nouă și în limba rusă. A vrut să fie politicos, să vă facă pe plac. Omul a avut bun-simț. Voi ce ați făcut? L-ați dus pe la radiouri și televiziuni, dar și l-ați plesnit. I-ați scuipat în suflet. Și v-ați dat și eroi pe deasupra. De ce? Pentru că a spus ca e limba română, și nu moldovenească, pe care ne-ați băgat-o pe gât din 1940 încoace, schimbându-i și grafia din latina în chirilică. Sau pentru că vreți încă o dată să arătați “kto rulit”? Nu, ați arătat un singur lucru, că nu-l respectați pe artist, pe om, și prin asta ați confirmat încă o dată că nu ne respectați pe noi, cei din R. Moldova și din România. Știți ce ați făcut voi? Este ca și cum ți-ar veni un oaspete acasă, iar tu l-ai fotografiat și l-ai filma cum se duce la WC, ai publica și ai spune: “Vai ce tare sunt!”

 

Membrii trupei Carla’s Dreams sunt indignaţi de gestul jurnaliştilor din Rusia. Solistul formaţiei, Andrei Ţăruş, a spus că reprezentanţii mass-media din Rusia nu au respectat înţelegerea pe care au avut-o, de a-i fotografia şi filma doar cu măştile pe faţă. „Acum îi vom acționa în judecată!”, declară solistul formației, Andrei Țăruș, pentru wordpress.com. Aceeaşi sursă scrie că şi regizorul videoclipurilor Carla’s Dreams, Roman Burlaca, a avut presimţirea „că nu se va termina cu bine turneul de promovare la Moscova”.

„Timp de un an, am umblat prin toată România și nu ne-a deconspirat niciun jurnalist, deși au avut ocazia. În Rusia a fost destul să mergem o dată și ăștia ne-au dat de gol!”, a spus Roman Burlaca. Dacă judecătorii vor hotărî că artiștilor moldoveni le-au fost încălcate drepturile, instituţia media care a publicat pozele cu ei riscă să achite daune morale de 75.000 de eur

The following two tabs change content below.