CARIERĂ Şevcenko se retrage din naţionala Ucrainei

Partida împotriva Angliei (0-1), ultima de la turneul final a gazdei Euro, a fost reprezentaţia de final a lui Andrei Şevcenko în naţionala Ucrainei. La sfârşitul duelului, care a fost marcat de o greşeală flagrantă a brigăzii de arbitri, atacantul de 35 de ani a anunţat că renunţă la cariera internaţională.

2 goluri a marcat Şevcenko la CE 2012, ambele în prima partidă, 2-1 cu Suedia

„A fost ultimul meu meci pentru Ucraina”, a declarat sec fostul star de la Milan şi Chelsea. Tot Andrei a dezvăluit că „peste câtva timp voi organiza un meci de retragere împreună cu federaţia, pentru a spune «la revedere» suporterilor. Acum nu vreau decât să ajung acasă, să-mi îmbrăţişez copiii şi să-mi sărut soţia”. El va continua să joace numai la Dinamo Kiev.

48 de goluri a înscris Şeva în cele 111 apariţii în tricoul naţionalei, adunate din 1995 încoace

Arbitrul le-a anulat un gol

În minutul 62 al partidei Anglia Ucraina, la 1-0, arbitrii au făcut o greşeală imensă împotriva ucrainenilor. Devici a scăpat spre poarta lui Joe Hart, a întors un adversar şi a şutat. John Terry a respins balonul din gura porţii, dar reluările au arătat că mingea trimisă de ucrainean depăşise clar linia cu toată circumferinţa. Nici arbitrul de tuşă şi nici cel adiţional nu au semnalizat însă nimic, iar centralul maghiar Viktor Kassai a lăsat jocul să continue.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)