Caravana cărţii JURNAL vine la Bâlciul Republican al Olarilor Iurceni 2011

Bâlciul Republican al Olarilor Iurceni 2011 (ediţia a XXIII-a) se va desfăşura la 11 septembrie în s. Iurceni, r. Nisporeni – o veche, pitorească şi vestită vatră de olari. Inaugurarea oficială a târgului va avea loc la ora 10.00 în scuarul „Fântâna Mare”.

În cadrul ediţiei curente a târgului îşi vor propune lucrările cei mai talentaţi meşteri populari şi olari din Republica Moldova şi România. La acest târg s-au înscris ceramişti şi olari din raioanele Edineţ, Călăraşi, Nisporeni, Cantemir, Drochia, Ungheni şi municipiile Chişinău şi Bălţi. La târg vor participa meşteri ceramişti de la Galaţi, Botoşani şi Iaşi (România). Se vor organiza concursuri de demonstrare a abilităţilor de modelare a vaselor la roata olarului şi modelare liberă.

Vizitatorii vor participa la o frumoasă şi autentică sărbătoare folclorică de odihnire sufletească. Vor putea admira locurile şi împrejurimile frumoase ale satului Iurceni, vor putea asculta muzică folclorică pe parcursul desfăşurării târgului şi cumpăra diverse produse ale meşterilor olari. Vor putea comunica pe viu cu meşterii olari, oaspeţi ai târgului şi oameni din partea locului.

JURNAL vine cu cărţi de calitate la Iurceni

JURNAL de Chişinău va veni la Iurceni cu primele trei titluri de carte din Colecţia „100 de cărţi ale vieţii tale”. Este vorba de volumele „Viaţa lui Ştefan cel Mare” de Mihail Sadoveanu, „Poveşti, povestiri, amintiri” de Ion Creangă şi „Recreaţia mare” de Mircea Sântimbreanu.

De asemenea, la cortul JURNAL de Chişinău de la Iurceni veţi putea găsi enciclopediile pentru copii, dar şi cartea „Poveşti adevărate” de cunoscuta jurnalistă Lidia Bobână. Cărţile respective vor putea fi procurate împreună cu JURNAL de Chişinău (34 de lei) şi cu APROPO magazin (enciclopediile pentru copii) (39 de lei). Cartea Lidiei Bobână costă 25 de lei împreună cu ziarele JURNAL de Chişinău şi APROPO.

(V.H)