Caras vrea să învingă Belarus cu doi transfugi

Lotul Moldovei cuprinde jucători care au refuzat convocările lui Dobrovolski şi Balint

Noul antrenor al echipei naţionale, Ion Caras, a anunţat lotul pentru meciul amical cu Belarus din 29 februarie. În lista celor convocaţi se găsesc Serghei Covalciuc şi Alexandru Gaţcan care nici nu mai ştim când au îmbrăcat ultima oară tricoul echipei naţionale.

Vitalie Hadei

Selecţionerul are o misiune foarte grea în actualul mandat, deoarece naţionala noastră a căzut mult în clasamentul FIFA. Actualmente, Moldova ocupă locul 142 în clasamentul FIFA, cu şapte poziţii mai jos faţă de luna trecută.

Astfel, în meciul cu Belarus, naţionala Moldovei are nevoie de un rezultat bun ca luna viitoare să fie în faţa modestelor Chad, Tadjikistan sau Tanzania. Aşa cum a promis când a fost învestit în calitate de selecţioner, Ion Caras încearcă să readucă la echipa naţională jucători care au refuzat să mai joace pentru tricolor în mandatul lui Igor Dobrovolski sau Gabi Balint.

Noutăţile pentru meciul cu Belarus sunt mijlocaşii Alexandru Gaţcan şi Serghei Covalciuc. Ultimul a fost alungat cu un an în urmă de Spartak Moscova şi, după o scurtă perioadă la o echipă din liga a doua din Rusia, a ajuns la Cernomoreţ Odesa.

Au refuzat, dar acum au nevoie de naţională

Cel mai probabil, Covalciuc va accepta să revină la naţională pentru că este într-un con de umbră şi are nevoie de echipa naţională pentru a-şi relansa cariera.

Anterior, foştii selecţioneri şi preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, i-au criticat pe fotbaliştii care refuză naţionala atunci când prind un contract bun la o echipă de club. Ciobanu a menţionat că majoritatea fotbaliştilor moldoveni au prins aceste contracte datorită faptului că au jucat pentru naţională, iar ulterior au respins convocările.

Trei absenţe notabile

Pentru primul meci al anului 2012, antrenorul Moldovei are probleme de efectiv care pot cântări foarte greu în ceea ce priveşte rezultatul partidei. Din cauza unor accidentări, din lotul nostru lipsesc Alexandru Suvorov, cel mai bun jucător moldovean în 2011, Eugen Cebotari şi atacantul Alexandru Dedov.

Lotul pentru meciul cu Belarus:

Portari: Stanislav Namaşco, Artiom Gaiduchevici.

Fundaşi: Victor Golovatenco, Petru Racu, Simion Bulgaru, Iulian Erhan, Igor Armaş, Vadim Bolohan, Vitalie Bordian.

Mişlocaşi: Denis Zmeu, Alexandru Epureanu, Alexandru Gaţcan, Andrei Cojocari, Igor Ţâgârlaş, Eugeniu Sidorenco, Serghei Covalciuc, Radu Catan, Gheorghe Andronic, Artur Patraş.

Atacanţi: Gheorghe Ovseannicov, Serghei Alekseev, Igor Picuşciac.

Meciul dintre Moldova şi Belarus va avea loc pe 29 februarie în Antalya, Turcia, pe Stadionul „Mardan Palace”, cu începere de la ora 17.00.