Caras vrea ca meciul cu Anglia să se joace la Chişinău // NAŢIONALA

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Moldovei, Ion Caras, este deranjat de faptul că încă nu s-a decis unde se va juca meciul cu Anglia, primul din preliminariile Campionatului Mondial. Potrivit lui, această incertitudine îi afectează şi pe fotbaliştii săi. Totuşi antrenorul speră că negocierile cu firma care deţine drepturile pentru arena „Zimbru” să se finalizeze cu succes, iar meciul de pe 7 septembrie să se joace la Chişinău.

 

Vitalie HADEI

 

Până la marele meci cu Anglia, naţionala Moldovei va juca trei partide amicale cu Venezuela, El Salvador şi Albania. Selecţionerul nu lasă nimic la voia întâmplării, la unele meciuri ale Diviziei Naţionale asistă în tribune. Acesta vrea să aibă cât mai mulţi jucători în lotul lărgit şi, din acest motiv, îşi face notiţe cu potenţialii internaţionali moldoveni.

 

Caras a declarat pentru moldfootball.com că ar fi vrut ca naţionala condusă de el să joace două amicale pe teren propriu, dar se mulţumeşte şi cu meciurile din deplasare cu Venezuela, El Salvador şi Albania. „Din păcate, nu suntem în postura când putem alege adversarii pentru meciurile amicale. Conducerea FMF a purtat negocieri cu mai multe asociaţii din Europa, dar am fost refuzaţi. E şi de înţeles, mai ales când ne uităm în clasamentul FIFA. Din acest motiv, sunt mulţumit de meciurile care vor avea loc peste Oceanul Atlantic. Am jucat cu Belarus şi am văzut că în apărare stăm cât de cât bine, acum trebuie să ne îmbunătăţim jocul în atac”, a spus Caras.

 

Caras: „Naţionala nu e a mea sau a lui Ciobanu”

 

Tehnicianul le sugerează celor de la „Zimbru” ca să nu aibă pretenţii prea mari când vine vorba de închirierea arenei pentru naţionala Moldovei. „Sunt nemulţumit că încă nu s-a decis unde se va juca meciul cu Anglia. Acest fapt afectează şi jucătorii. Naţionala nu-mi aparţine mie sau preşedintelui Pavel Ciobanu. Din păcate, unii nu înţeleg asta. Sper că în cele din urmă se va ajunge la un acord şi vom juca cu Anglia la Chişinău”, a conchis Ion Caras.

„Domnul mediocru”!Roy Hodgson va fi numit selecţionerul Angliei

Cu 39 de zile înainte de debutul Euro 2012, Anglia şi-a numit, în sfârşit, managerul, după demisia lui Fabio Capello în februarie! Deşi Harry Redknapp era considerat favorit de presa engleză, Federaţia din Albion l-a ales pe Roy Hodgson, actualul manager al lui West Bromwich. Iar cotidianele engleze au explodat: „Nu vom câştiga nimic cu un manager ca Hodgson. E domnul mediocru. Singurul lui avantaj este că va veni gratis”. Reticenţa suporterilor Angliei se bazează şi pe ultima experienţă a lui Hodgson la o echipă mare. Englezul a fost concediat de Liverpool în ianuarie 2011, după cel mai slab tur de campionat al „cormoranilor” din ultimii 47 de ani!

Hodgson a antrenat de-a lungul carierei echipe din Suedia, Anglia, Elveţia, Italia, Danemarca şi Norvegia

A condus naţionalele Elveţiei (1992-1995, 4-1 cu România la CM 1994), Emiratelor Arabe (2002-2004) şi Finlandei (2005-2007)

43 la sută este procentul de victorii al lui Hodgson în întreaga carieră. Are 408 succese în 948 meciuri.

Două finale de Cupa UEFA pierdute cu Inter (1997) şi Fulham (2010) are Hodgson.