Caras are probleme de efectiv înaintea meciului cu Ucraina

Armaş şi Bulgaru ar putea să lipsească în meciul cu Ucraina de vinerea aceasta

Lotul naţional de fotbal, care se pregăteşte pentru dubla cu Ucraina şi San Marino din preliminariile Campionatului Mondial din 2014, s-a reunit duminică la Complexul de la Vadul lui Vodă. Selecţionerul Ion Caras a renunţat la zece jucători convocaţi iniţial în lotul lărgit, iar în meciurile cu Ucraina şi San Marino vor intra pe teren practic aceiaşi jucători ca şi în precedentele partide, cu excepţia atacantului lui FC Sheriff, Sergiu Dadu.

Vitalie HADEI

Din cei 23 de internaţionali de pe lista lui Caras, doi ar putea fi indisponibili pentru meciul cu Ucraina de pe teren propriu. Este vorba de fundaşii Igor Armaş şi Simion Bulgaru. Cei doi s-au accidentat uşor în ultimele meciuri din campionatul Rusiei şi deocamdată medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor lor de a intra pe teren vineri.

Surprinzător sau nu, antrenorul a renunţat şi la jucătorii care şi-au încheiat conturile cu naţionala Under 21, Radu Gansari, Sergiu Gheorghiev şi Artur Ioniţă. Anterior, selecţionerul a menţionat că cei trei sunt de mare perspectivă şi ar dori să le ofere o şansă. În schimb, în lot a fost păstrat mijlocaşul lui Aktobe, Serghei Covalciuc, care a fost criticat pentru evoluţiile sale din partidele cu Anglia şi Polonia.

Ucraina, fără antrenor principal   

Ucraina va veni la Chişinău fără antrenorul principal Oleg Blohin, care de curând a preluat şi conducerea echipei Dinamo Kiev. Chiar dacă nu a renunţat la postul de selecţioner, Blohin nu va putea pregăti naţionala Ucrainei pentru meciurile cu Moldova şi Muntenegru. Fostul deţinător al Balonului de aur în anul 1975 a fost internat la spital după ce a suferit o criză de hipertensiune. Acesta a suportat şi o intervenţie chirurgicală şi va fi ceva timp spitalizat. Astfel, naţionala Ucrainei va fi condusă de pe bancă de secundul Andrei Bali.

Moldova-Ucraina se va juca cu casa închisă

Biletele la meciul dintre Moldova şi Ucraina au costat la fel ca şi la meciul cu Anglia, între 70 şi 250 de lei, dar chiar şi aşa s-au vândut foarte repede. Microbiştii au stat câteva ore la rând pentru a intra în posesia biletelor, dar nimeni nu s-a supărat, aşa cum s-a întâmplat la meciul cu Anglia. Şi asta pentru că organizatorii au instalat un gard de metal în faţa caselor de bilete, iar suporterii au stat organizat la rând, fără a se îmbulzi. „Aşa cum s-a organizat data aceasta este mult mai bine. Nu mai persistă haosul şi înghesuiala”, ne-a spus Andrei, un suporter al naţionalei.

Meciul dintre Moldova şi Ucraina va avea loc vineri, începând cu ora 21.00.