Căpitan FC Sheriff: Să devenim cunoscuţi în Europa!

Căpitanul celor de la FC Sheriff, Vaja Tarhnişvili, care are 38 de ani, nu se gândeşte încă la retragere şi vrea ca în 2010 echipa sa să aibă un parcurs cât mai lung în cupele europene.

Vaja, care are deja cetăţenia R. Moldova, nu este mulţumit de faptul că FC Sheriff s-a poticnit în ultimele meciuri din grupele Europa League şi a ratat calificarea în şaisprezecimile competiţiei. Fotbalistul a acordat un interviu site-ului oficial al clubului în care vorbeşte despre reuşitele şi nereuşitele echipei sale în 2009.

Anul 2009 a fost generos cu FC Sheriff. Ce momente ţi-au rămas în memorie?

Este adevărat că 2009 a fost cu noroc pentru echipa noastră. Am câştigat Cupa CSI, campionatul şi Cupa R. Moldova. Totuşi, cel mai mult mi-a plăcut faptul că am jucat în preliminariile Ligii Campionilor şi în grupele Europa League. Totul a fost bine, dar, din păcate, nu am reuşit să încheiem anul pe o notă majoră. Asta mă întristează cel mai mult.

După ce FC Sheriff a câştigat Cupa CSI şi a luat campionatul şi Cupa R. Moldova, ţi-ai imaginat că va reuşi şi în cupele europene?

În fiecare an, speram că FC Sheriff va reuşi să facă ceva şi în cupele europene. Anul acesta am reuşit, în cele din urmă, să ne calificăm în grupele Europa League. Am încredere în acest proiect şi de aceea continuu să joc.

V-a lipsit un singur pas pentru a juca în grupele Ligii Campionilor…

Ne-am dorit foarte mult să ajungem în grupele Ligii Campionilor, dar am reuşit să facem o figură frumoasă în grupele Europa League. Este un turneu la fel de prestigios, unde joacă echipe puternice din Europa. Debutul ne-a reuşit.

– Care, în opinia ta, a fost cel mai puternic adversar din grupa H?

FC Sheriff a atins un nivel ridicat şi cred că am jucat de la egal la egal cu Fenerbahce, Twente şi Steaua. Au fost meciuri când ne-a lipsit un dram de noroc. Dar dacă privim în ansamblu evoluţia noastră, atunci pot spune că am jucat bine. Până acum, FC Sheriff era cunoscută în CSI, dar acum suntem cunoscuţi şi în Europa.

Au fost meciuri în care se putea obţine mai mult?

În toate meciurile am avut drept obiectiv victoria, însă uneori nu am reuşit. Pentru noi, acele meciuri au fost tragedii adevărate. Faptul că nu am ocupat locul doi în grupă a fost pentru mine o tragedie.

Ce obiective îşi propune FC Sheriff pentru  2010?

Am atins deja un nivel ridicat şi – vrem, nu vrem – trebuie să continuăm în acelaşi fel. Doar astfel putem creşte ca valoare. Trebuie să ne facem cunoscuţi şi mai mult în Europa.