Capello: „Nu-mi recunosc echipa!”

SCANDAL // Selecţionerul Angliei crede că jucătorii săi suferă de pe urma statutului de favoriţi la mondial: „Le e frică să nu dea greş”.

Fabio Capello face mari eforturi ca să se adune. Dezastrul cu Algeria, şi nu atât rezultatul, 0-0, ca evoluţia jalnică a oamenilor săi, l-a pus pe selecţionerul Angliei într-o situaţie cu care nu s-a mai confruntat niciodată. Tehnicianul italian a şi admis, de altfel, la final: „Eu nu-mi mai recunosc echipa!”.

El însuşi într-o postură dificilă, după două remize cu adversari modeşti (Algeria, SUA), Capello nu are decât o explicaţie pentru transformarea în rău suferită de Rooney, Terry, Gerrard şi ceilalţi: „Pare greu de acceptat, având în vedere că vorbim despre vedete obişnuite să joace sub presiune. Dar cred totuşi că este vorba de teamă. De frica de a nu da greş la un mondial la care suntem mari favoriţi”. În opinia lui, cel mai bun exemplu în acest sens „e Rooney. Pur şi simplu, el nu mai joacă la fel ca Rooney. Nu mai e acel „killer” de la Manchester United”.

The Sun: „Scuze, Eriksson!”

Ziarele engleze nu mai au răbdare cu Capello. Ca şi după 1-1 cu SUA, tabloidul „The Sun” a sărit cel mai rău la gâtul lui: „Vi-l mai amintiţi pe Sven Goran Eriksson, căruia îi dădeam bobârnace pentru că n-a reuşit să ne ducă decât până în sferturi? Ei bine, îi datorăm mii de scuze. De fapt, e tot mai clar că în mandatul lui Anglia a avut cea mai bună perioadă din ultimii 40 de ani”.

„Câştigă-ţi pâinea, Capello!”, l-a somat „Daily Mail” pe italian, aluzie la salariul său de 8,8 milioane de euro anual, cel mai mare de la mondial. „A schimbat portarul şi atât. Nu calitatea jocului, nu impresia unei echipe care promite mult şi oferă puţin”, a comentat acelaşi ziar.

Rooney s-a contrat cu fanii, jucătorii nu-l mai suportă pe Capello

Două egaluri, 1-1 cu SUA şi 0-0 cu Algeria, au tensionat la maximum atmosfera din lotul Angliei. Rooney s-a certat cu suporterii, iar jucătorii nu-l mai înghit pe selecţionerul Capello. Anglia are doar două puncte înaintea ultimului meci din Grupa C, cu Slovenia, existând şanse mari să fie eliminată. Jucătorii lui Capello au fost fluieraţi în timpul meciului cu Algeria, de vineri, scor 0-0, iar Rooney nu le-a rămas dator, răspunzându-le chiar în faţa unei camere TV de pe marginea terenului: „Este frumos să vezi cum te huiduie propriii fani. Voi nu sunteţi suporteri adevăraţi!”.

Atacantul şi-a cerut scuze, însă un nou conflict este pe cale să înceapă. Selecţionerul Fabio Capello nu este pe placul fotbaliştilor, iar aceştia nu au de gând să-l mai înghită mult timp. Ei îi reproşează italianului că îi pune să se odihnească câte cinci ori pe zi, că este distant şi că nu foloseşte tactica potrivită. Mai mult, Capello trece de multe ori pe lângă ei fără să-i salute.

Un suporter a intrat în vestiar

Necazurile nu se opresc aici pentru englezi. După meciul cu Algeria, un suporter a dat buzna în vestiar, pentru a-i certa pe jucători. Cel urecheat a fost Beckham: „Eu am dat o grămadă de bani ca să vin până în Africa de Sud să vă văd pe voi, dar voi sunteţi jalnici”. Toată lumea se întreabă cum a ajuns fanul până în vestiar.
Terry: „Nu sunt sigur că Fabio îşi schimbă metodele, dar suntem alături de el”

Selecţionerul Angliei, Fabio Capello, va asculta doleanţele jucătorilor săi într-o reuniune de criză ce va avea loc cu trei zile înainte de meciul cu Slovenia, din grupa C a Cupei Mondiale, a anunţat fundaşul John Terry, informează AFP.
„Nu sunt sigur că îşi schimbă metodele. Suntem cu toţii alături de el. Însă dacă simţim că trebuie să se schimbe ceva, le datorăm ţării şi antrenorului să spunem acest lucru. Nu contează dacă nu îi va plăcea selecţionerului sau vreunui jucător”, a spus Terry.

John Terry a precizat că jucătorul echipei Chelsea, Joe Cole, care nu a fost folosit de Capello în primele două meciuri de la CM, ar trebui să joace: „El şi Wayne Rooney sunt singurii care pot rupe o apărare. Dacă va fi folosit, Joe va face o treabă foarte bună”.

Terry a negat că ar exista disensiuni în naţionala Angliei, subliniind că jucătorii îl susţin total pe Capello. Fundaşul a mai spus că îi înţelege pe suporterii englezi care au huiduit echipa la finalul meciului cu Algeria, scor 0-0. „Nu am dat dovadă de ambiţie şi de combativitate, aceste valori atât de englezeşti”, a adăugat el.