Candidatul PD s-a retras din cursa electorală. Maia Sandu: Circul continuă

Marian_Lupu (1)

Candidatul PD, Marian Lupu, se retrage din cursa prezidenţială. Anunţul a fost făcut în cadrul unui briefing, la care Lupu a ieşit însoţit de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Liderul PD susţine că se retrage în favoarea candidatului pro-european, Maia Sandu. “Interesul naţional este reprezentat acum de păstrarea cursului european al ţării. RM are nevoie de un preşedinte pro-european. Unul care să vină în funcţie şi să muncească la acest obiectiv împreună cu Guvernul şi Parlamentul. Viitorul preşedinte trebuie să fie un factor de echilibru în politica internă, trebuie să fie un bun promotor al intereselor RM peste hotare. El trebuie să se dedice cetăţenilor şi interesului naţional al RM”, a spus Lupu.

Candidatul PAS, PPDA şi PLDM, la alegerile prezidenţiale, Maia Sandu a venit cu o reacţie pe Facebook:

“Lui Plahotniuc i-a fost frică de faptul că votul oamenilor va arăta cît de puțină susținere are candidatul puterii, Marian Lupu. E un gest disperat care confirmă faptul că Dodon este candidatul dorit de Plahotniuc. Cu el se poate înțelege.

Astfel, PD a hotărît să-și spele imaginea prin a declara acest sprijin fals pentru mine. Cu acest măr otrăvit, Plahotniuc vrea să-l ajute, de fapt, pe Dodon. Susținerea lui Plahotniuc și promovarea mea în holdingul lui de presă nu are decît scopul de a mă compromite.

Însă cetățenii vor înțelege ce stă în spatele acestui joc murdar. Vor înțelege că și Plahotniuc, și Lupu sînt niște lași.

Nici eu, nici oamenii din Moldova nu avem nevoie de sprijinul lui Plahotniuc. Oamenii vor ști să facă alegerea corectă”.