“Candidaţii” lui Ghimpu nu vor să fie preşedinţi

Igor Munteanu (ambasadorul RM în SUA), Vasile Nedelciuc (preşedintele Endava Moldova), Ion Ungureanu (fost ministru al Culturii în anii 1990-1994) şi Anatol Ţăranu (fost deputat, analist politic) sunt persoanele care, în opinia lui Mihai Ghimpu, ar putea fi candidaţi buni la funcţia de şefi ai statului.

Vadim VASILIU

Vasile Nedelciuc ne-a spus că l-ar vedea în funcţia de preşedinte pe Ion Sturza ori pe Igor Munteanu:

„Hai să fim serioşi, nu cred că AIE va ajunge să selecteze persoane din afara partidelor politice care nu au nicio activitate politică. Din 2000, sunt în afara politicului. Lucrez într-o companie internaţională şi nici nu mi-a venit prin cap aşa ceva. Dacă v-aş spune că am calităţile necesare pentru a deveni preşedinte, aş fi dat de înţeles că pretind la această funcţie. Cred că în acest sens candidatura dlui Ion Sturza ar fi cea mai oportună, sau a dlui Igor Munteanu, ambasador al RM în Statele Unite. Cred că există multă lume cu foarte bună carte, cu competenţe, cu relaţii în exterior. Nu cred că Moldova nu are oameni care ar fi capabili să facă treabă în situaţia asta dificilă în care se află RM”.

Anatol Ţăranu ne-a spus că nu este bun pentru a fi preşedinte, iar  Munteanu şi Nedelciuc sunt candidaturi excelente:

„Nu aş accepta, desigur. Cred că dl Ghimpu a glumit. Prima calitate pe care eu nu o am pentru a deveni preşedinte este că nu-mi doresc să fiu preşedinte. Cred că o candidatură bună ar putea fi dl Munteanu, dar şi Vasile Nedelciuc ar fi o candidatură excelentă. Dl Ghimpu a dat la întâmplare nişte nume care, după părerea lui, ar putea corespunde anumitor cerinţe. Dacă ar fi avut destul timp ca să se gândească, ar fi putut să mai apară câteva candidaturi nu mai puţin bune decât cele pe care le-a numit. E nevoie ca şi dl Filat, dl Dodon, dl Lupu să propună candidaturi şi, prin metoda excluderii, să fie găsită o candidatură de compromis”, a accentuat Anatol Ţăranu.

Ion Ungureanu nu a auzit nimic despre această declaraţie şi nu a putut să ne spună nimic.

Ambasadorul RM la Washington, Igor Munteanu, nu a fost de găsit.

The following two tabs change content below.