Când trebuie să-ţi duci copilul la stomatolog?


Nu trebuie să se plângă de dureri ca să-l duci la dentist. Copilul tău poate avea probleme cu dinţii încă din primii 4-5 ani de viaţă.

Pentru că dinţii de lapte sunt esenţiali pentru sănătatea viitoare a danturii puiului tău, iată ce trebuie să ştii înainte ca micile probleme să se transforme în intervenţii greu de rezolvat.

Dinţii de lapte apar între 6 luni şi 3 ani, astfel încât, în acest timp, trebuie începută şi îngrijirea lor. Dacă la început dinţii se curăţă cu o compresă de tifon după masă, treptat se introduce şi periajul dentar, efectuat de minimum două ori pe zi. Înainte de culcare e obligatoriu. Dacă observaţi pete negre pe dinţi, cel mai probabil e ca acestea să fie carii. Nu ezitaţi să consultaţi medicul deoarece, lăsate netratate, acestea se complică des cu infecţii ale osului şi afectarea mugurelui dintelui definitiv.

La vârsta de 5-6 ani începe schimbarea dinţilor de lapte cu cei permanenţi. Aceasta este o perioadă critică pentru dezvoltarea sănătoasă a danturii adulte, de aceea e indicat controlul o dată pe an la medicul specialist ortodont.

Sfatul medicului: încurajaţi copilul să se spele pe dinţi şi mergeţi periodic cu el la medicul dentist. Astfel îl veţi ajuta să scape atât de carii, cât şi de frica de stomatolog!