Când greutatea corpului îţi joacă festa

„Am plecat de lângă tine, fiind convins că o să te pui serios pe slăbit şi n-am greşit. Crede-mă, am făcut-o din dragoste pentru tine”

sad-fat-woman-e1310580026308

Părinţii lui Lucian s-au despărţit la trei ani şi jumătate după ce s-a născut el. Începuse să se îngraşe peste măsură Paulina (mama) şi Alexei (tatăl) n-a mai putut-o suporta. A tot făcut haz pe seama kilogramelor ei până când a părăsit-o, spunându-i pe şleau că nu se mai simte atras de ea, că i se face greaţă atunci când o vede goală în pat. Până la naştere, Paulina fusese o femeie suplă, cu formele ca la carte. La înălţimea de 1,65 cm, cântărea 53 de kilograme. Dar în trei ani şi jumătate a ajuns la peste 80. Totul a început odată cu alăptarea micuţului. Mânca şi ziua, şi noaptea ca să aibă lapte îndeajuns pentru sugar. Iar pofta, cum se spune, vine mâncând. Pe neobservate, Paulina a devenit roaba stomacului. Pusese stăpânire pe ea o nepotolită poftă de mâncare. Îi plăcea şi îi place să gătească gustos.

Ştie o mulţime de reţete culinare din care prepara şi prepară inspirat tot felul de bunătăţi. Zice că nu mânca mult, dar cu poftă. Îi părea o glumă când soţul îi zicea că atunci când păşea prin casă parcă mergea tancul. Sau îi spunea să se plimbe doar noaptea ca să nu sperie lumea. Dar când a văzut că nu mai încape pe uşă şi când s-a uitat la încreţiturile dezgustătoare de pe burtă care atârnau ca la buldog, la coapsele mari şi rotunde, a început să-şi stăpânească poftele. Însă ajunsese prea departe, era târziu, Alexei nu o mai putea iubi. Cum vă spuneam, i-a spus verde în ochi ce a avut de spus şi a plecat fără să-i lase vreo adresă. Ştia el ce ştia.

Aduni uşor kilograme, însă scapi greu de ele

Colac peste pupăză, nu era de ajuns durerea despărţirii, au mai început să o doară şi picioarele şi inima. Medicul i-a spus că, dacă nu dă jos măcar o parte din kilogramele în plus, ar putea avea mari probleme de sănătate. Speriată, Paulina a început cura de slăbire cu o dietă recomandată de medic, care a dat rezultate la început, dar, peste un timp, greutatea a revenit din nou. Renunţase la produse grase, prăjite, mâncarea pe noapte. A încercat ceaiurile de slăbit care, de asemenea, nu au dat rezultat. Apoi, cât de greu îi era, făcea gimnastică, mergea la masaj, îşi înfăşura strâns abdomenul. Mânca tot mai puţin şi, în loc de cină, lua un cocktail de proteine. În câteva luni, a dat câteva kilograme jos. Şi-a călit voinţa. Lui Lucian îi prepara tot felul de supe gustoase, pârjoale, brânzoaice, pilafuri din care doar gusta şi nu mai înfuleca cu pofta ca înainte. Dar nici dietele, nici pastilele, nici sportul nu-i aduceau schimbarea mult aşteptată. În jumătate de an, a aruncat vreo 6 kilograme. Tristă şi necăjită că s-a urâţit de nu o mai recunoşteau cei care o ştiau cum a fost până la naşterea copilului, Paulina căuta cu înfrigurare tot felul de reţete de slăbire. Într-o zi, a dat pe internet peste reţeta miraculoasă cu cafeaua verde.

Pe lângă faptul că lua această cafea de câteva ori pe zi, continua să facă sport, să mănânce cu măsură. Nu a slăbit atât de rapid ca în cazul vedetelor de la televizor, însă rezultatele erau vizibile. După cinci luni, burta era deja mai mică, urca scările mult mai uşor, starea de sănătate se s-a îmbunătăţit. Mânca puţin, punea accent pe fructe şi legume şi continua să consume cafeaua verde. Peste un an, schimbarea s-a făcut vizibilă. A ajuns aproape de greutatea pe care o avea când s-au cunoscut cu Alexei, la 60 de kilograme, şi arăta minunat, chiar mult mai bine decât arătase vreodată. Tenul devenise mai proaspăt, burta scăzuse aproape definitiv, încreţiturile de pe ea dispăruse, coapsele reveniseră la normal. Femeia obţinuse supleţea la care visa, dar Alexei nu era să o vadă.

Credea că s-au născut unul pentru altul

Trecuse trei ani de la plecarea lui şi nu se arătase niciodată. Oricum nu uitase de ei, trimitea regulat bani şi câte un mesaj cu număr ascuns. Plecase din ţară, muncea în Rusia. Lucian îi ducea dorul. Când o întreba pe mama de ce nu vine tata, în ochii ei apăreau lacrimi. Deşi era încă mic, copilul înţelegea că şi mamei sale îi este dor de tatăl lui. Paulina se ruga necontenit pentru reîntoarcerea bărbatului său lui în familie. Niciodată nu-l vorbea de rău. Credea până în adâncul sufletului că s-au născut unul pentru altul sau, aşa cum i-a spus el în ziua în care a cerut-o în căsătorie, că sunt făcuţi pentru a fi o viaţă împreună. Iar acum când fizicul îşi recăpătase frumuseţea de odinioară, se ruga cu şi mai multă ardoare, fiind convinsă că chiar dacă şi-o fi găsit soţul ei între timp pe cineva, văzând-o cum arată, se va întoarce acasă neapărat.

Şi iată că, anul trecut, într-un sfârşit de octombrie, Alexei a revenit acasă. „Tată!”, a strigat Lucian bucuros cum l-a văzut în prag. Cu vocea plină de emoţie, bărbatul i-a răspuns: „Dragul tatei, ce mare te-ai făcut!”. Când s-a aplecat să-l îmbrăţişeze, de după perdeaua ce despărţea dormitorul de restul camerei, a apărut Paulina, îmbrăcată într-un capot croit pe corp, care îi evidenţia perfect silueta. Alexei amuţise, nu-i venea să creadă. Un singur gând l-a fulgerat: „Trup ca al ei nu s-a mai pomenit. S-a făcut mai frumoasă decât la 20 de ani”. După ce l-a îmbrăţişat pe Lucian s-a apropiat şi a cuprins-o şi pe ea. Au plâns de bucuria revederii.

Familia s-a reîntregit

Fericiţi, după un schimb de vorbe, s-au aşezat cu toţii la masă. Niciun reproş din partea cuiva. Îşi zâmbeau unul altuia, iar Alexei nu-şi putea lua ochii de la Paula. După câteva minute de tăcere, cuvintele au prins a curge şuvoi din gura lui: „Nu ştiu dacă mai poate prepara cineva mâncare mai gustoasă ca tine. De acum cred, Paula mea dragă, ai înţeles că trebuie să ştii măsura la bucatele tale gustoase… Am plecat de lângă tine, fiind convins că o să te pui serios pe slăbit şi n-am greşit. Crede-mă, am făcut-o din dragoste pentru tine. Înainte de plecare, am avut o înţelegere secretă cu vecina Elena, ca să mă ţină la curent cu tot ce făceaţi voi. I-am spus că o să mă întorc atunci când o să dai jos de pe tine măcar o parte din kilogramele de pe tine. Nu mi-am făcut iluzii, am ştiut că o să reuşeşti”.

Tot ce a urmat a fost întocmai aşa cum sperase Paulina. Familia s-a reîntregit. Nimic nu mai avea ce să-l surpe pe Alexei, nimic nu mai stătea în calea fericirii lor. A trecut un an de când Alexei a revenit în familie. Paulina arată la fel de bine ca acum un an. Nu mai consumă cafea verde, se alimentează sănătos, ştie măsura la toate şi nu e leneşă, face sport cel puţin dimineaţa şi consumă cât mai multă apă. Lucian le-a spus că îşi doreşte o surioară şi părinţii i-au promis că îi vor îndeplini dorinţa.

The following two tabs change content below.