Cancer // „Dacă exercițiul fizic ar fi o pilulă, ar fi prescris fiecărui pacient”

Cercetători bine-cunoscuți din Australia reiau campania ca exercițiile fizice să facă parte din orice tratament
Exercițiul fizic ar trebui să fie prescris pentru toți bolnavii de cancer, în caz contrar, aceștia ar putea să aibă consecințe periculoase, spun experții australieni. Societatea de Oncologie Clinică din Australia și-a făcut publică poziția despre rolul exercițiului fizic, alături de chirurgie, chimioterapie sau radiație, în tratarea acestei maladii, scrie theguardian.com.

Sprijinită de un grup de 25 de organizații de sănătate și de luptă împotriva cancerului, inclusiv Consiliul de Cancer din Australia. Aceasta este prima campanie pentru a promova sportul în calitate de component esențial al tratamentului.

Autorul principal, profesoara Prue Cormie de la Universitatea Catolică din Australia, a declarat că demersul se întemeiază pe o evidență „indiscutabilă”. „Realmente, suntem la nivelul în care știința ne spune că renunțarea la exercițiu pentru bolnavii de cancer poate fi periculoasă”, a spus Cormie.

„Exercițiul este cea mai bună medicină pentru oamenii care suferă de cancer. Noi știm că oamenii care practică sportul au efecte secundare ale tratamentului – oboseala, suferință mintală, calitatea vieții – mult mai minore”.

„Aceștia au de asemenea un risc mai mic pentru recrudescența a maladiei sau cel de a muri din cauza acestei boli, a declarat Cormie.

„Dacă efectele exercițiului ar putea fi puse într-o capsulă de pilulă, ar fi prescrise oricărui pacient de cancer de oriunde și este considerat deosebit de important în tratament”, a mai spus ea.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)