Campioana Europei şi a Italiei nu mai poate!

Inter aşteaptă cu mare îngrijorare derbiul de duminică împotriva Milanului. Departe de orice aşteptări, campioana nu a obţinut miercuri la Lecce decât un 1-1, a 5-a partidă la rând din campionat în care a putut marca doar câte o singură dată în două victorii şi trei remize.

Meciul de miercuri explică bine neputinţa milanezilor. Deşi au avut în faţă un adversar modest, aceştia au suferit tare. Nu atât în apărare, cât în atac. Sistemul 4-4-2, folosit în prima parte de Rafa Benitez, a fost un fiasco total. Tehnicianul spaniol a mutat la pauză. Intrarea lui Diego Milito a dus la o aşezare 4-2-3-1, cu argentinian susţinut de Biabiany-Coutinho-Eto’o. Jocul oaspeţilor s-a înviorat. Efectul: după ce lovise bara (68), Milito a finalizat centrarea trimisă de Eto’o (76). Bucurie de scurtă durată însă, fiindcă Olivera (79) n-a iertat cu capul la cornerul bătut de Di Michele. Nerazzurrii au acuzat lovitura şi, deşi au forţat pe final, n-au mai putut schimba nimic. Au arătat, în schimb, că Inter cochetează cu criza, iar Benitez tremură pentru postul său.

Milan, noul lider

Modificare la şefie. Cum Lazio s-a împiedicat la Cesena (0-1), Milan a profitat şi a urcat pe primul loc prin triumful cu Palermo, 3-1. Nu prea a fost loc de emoţii. Gazdele au condus logic, iar egalarea nu le-a destabilizat, detaşându-se datorită vedetelor Ibrahimovici şi Robinho. Singurul necaz: Pato s-a reaccidentat şi a trebuit înlocuit cu Pippo Inzaghi.