Campanie // La Poarta Sărutului…

„Eu sunt bine. Tu ai grijă de Ionuț”, au fost ultimele cuvinte pe care le-a auzit Denis de la soția sa, Natalia Malaniuc. Se întâmpla sămbătă, 7 iulie. A doua zi, starea ei de sănătate s-a agravat și a fost transferată în secția de terapie intensivă. Luni la amiază, Natalia s-a stins din viață.

Ieri, Natalia a fost petrecută pe ultimul drum. Un cerc restrâns de persoane s-a adunat pentru a-și lua rămas bun. Înconjurată de flori, Natalia este dusă să stea alături de mama și sora ei, care se odihnesc de mai mulți ani în cimitirul „Sfântul Lazăr” din capitală. De sicriul acesteia nu se dezlipeau soțul Denis și sora Tincuța. Denis încerca să memorizeze chipul celei care i-a fost alături timp de șase ani, iar Tincuța plângea. Natalia a fost cea care i-a înlocuit mama, acum nici ea nu mai este alături.

Medicul lui Denis susţine că starea de sănătate a acestuia este gravă. „Pe Denis nu l-am văzut de mai mulţi ani. A început să se simtă mai bine, până în momentul în care a lăsat totul baltă. Pe moment nu pot să vă spun multe, pentru că ar trebui să facă investigaţii şi, în baza acestora, consiliul medicilor se va pronunţa asupra stării lui de sănătate. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, ne-a comunicat Dumitru Butucel, medicul tânărului care suferă de displazie fibroasă a osului.

Natalia Malaniuc a fost o luptătoare, care nu a cedat în faţa bolii şi greutăţilor. Organizaţia pentru Participare şi Transformare din Moldova (OPT Moldova) continuă lupta pentru visul Nataliei, pentru fiul ei Ionuţ şi pentru soţul Denis. Pe data de 14 iulie, la ora 16.00, în Gradina Publică „Ştefan cel Mare”, Fuego şi interpreţi din Republica Moldova, vă aşteaptă „La Poarta Sărutului”, unde se vor lăsa sărutaţi de toţi cei care vor achiziţiona un „Certificat pentru un sărut notoriu”.

În acelaşi timp, persoanele care doresc să ajute familia Malaniuc pot face o donaţie pe contul bancar: BENEFICIAR: A.O. „Organizaţia pentru Participare şi Transformare din Moldova”
IDNO: 1010620005690
CONT MDL: 225127162463
CONT USD: 225127162463/840
CONT EURO: 225127162463/978
SWIFT: ECBMMD2X
BC “EuroCreditBank” SA
Destinaţia plăţii: Ajutor pentru familia Malaniuc.

Ziarul JURNAL de Chişinău,  partener media oficial, îşi îndeamnă cititorii să-i întindă o mână de ajutor familiei Nataliei.

Împreună îi putem dărui lui Ionuț o șansă la o copilărie fără de griji, iar lui Denis, posibilitatea de a crește copilul. Doar împreună îi putem ajuta.

Marina LIȚA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)