Campanie JURNAL // De Crăciun, fii mai bun!

ingeri 2Şi în acest an JURNAL de Chişinău vă va prezenta până pe 25 decembrie, de Crăciun, câteva poveşti triste ale unor copii care au nevoie de ajutorul nostru. Îi îndemnăm pe toţi cei care pot da o mână de ajutor acestor familii să ne contacteze la numerele de telefon 022 23.76.45, 068 583 777 sau la adresa de mail chirilescucarolina@yahoo.com.

„Operaţia costă în jur de 15 mii de lei”

Marius este un băieţel de şase ani care, împreună cu fratele său mai mic, de trei ani, şi cu mama lor, Cristina, o tânără de 27 de ani, locuiesc în casa bunicilor în satul Balatina, r. Glodeni. Tatăl lor a decedat într-un accident de maşină în 2010, iar de atunci Cristina îşi creşte şi educă de una singură copiii. Marius s-a născut prematur, de 6 luni şi 3 săptămâni, medicii nu-i dădeau nicio şansă de supravieţuire. „A venit doctorul la mine şi mi-a spus: copilul tău o să moară, atunci l-am luat şi am mers la Bălţi, unde am stat o lună în spital. Lui Marius i s-au făcut multe perfuzii în cap şi pesemne că medicii i-au atins vreun nerv, după care ochii i s-au încrucişat, iar noi nu mai credeam că va fi un copil normal, dar ne rugam să trăiască”, ne mărturiseşte mama. Ca să poată să meargă şi să vorbească, băiatul a urmat mai multe proceduri de masaj, care, spune mama, l-au ajutat.

scura mariusNici indemnizaţie, nici grad de invaliditate

Tatăl copiilor a decedat în timp ce Cristina era însărcinată în 3 luni cu cel de-al doilea copil, de atunci au început problemele şi neajunsurile. „M-am adresat ca să mi se dea grad de invaliditate pentru Marius, însă au refuzat pe motiv că la aşa copii mici nu se acordă, şi el nici nu este grav. Nici indemnizaţie nu primesc, copiii au doar o pensie deoarece sunt orfani de tată. Eu nu lucrez, în sat nu am unde, am fost în Cipru şi cu banii pe care i-am făcut am achitat operaţia la nas a lui Marius. A fost diagnosticat anul trecut cu sinuzită, operaţia m-a costat 12 mii de lei”, ne spune Cristina.

Cei doi fraţi merg la grădiniţă şi tare îl aşteaptă pe Moş Crăciun, Marius îşi doreşte ca ochişorii lui să fie sănătoşi şi să poată merge la şcoală la anul, iar Gheorghe, piciul de trei ani, îşi doreşte dulciuri, jucării, hăinuţe. Mama lor, Cristina Şcura, nu se plânge de neajunsuri, dar vrea să-şi vadă copilul sănătos. Dacă soarta i-a luat soţul, măcar de aceşti copii să se bucure pe deplin.

Facem un apel către toţi oamenii cu suflet mare care vor să ajute această mamă cu doi copii minori. Familia Şcura are nevoie de 15 mii de lei pentru operaţia lui Marius la ochi, de asemenea, au nevoie şi de hăinuţe, jucării şi produse alimentare. O puteţi contacta direct pe Cristina la numărul de telefon 068 156920, ne puteţi contacta şi pe noi la numerele redacţiei noastre afişate mai sus.