Campanie JURNAL // Dăruieşte o şansă!

JURNAL de Chişinău a lansat campania de Crăciun „Dăruieşte o şansă”. Zeci de familii nevoiaşe aşteaptă cu sufletul la gură o minune de Crăciun. Dacă reuşim să aducem spiritul sărbătorilor de iarnă în casele câtorva, este deja o minune. JURNAL te îndeamnă să dăruieşti o şansă pentru Olguţa, Vasile, Irinuţa, Nicuşor, Alecu, Daniela şi alţi eroi ai campaniei noastre.

Noi vă oferim această şansă, contactaţi-ne la numărul de telefon 069456968 şi anunţaţi pentru cine doriţi să fiţi Moş Crăciun.

O şansă pentru Olguţa, Irinuţa şi Vasile

„Alo? În JURNAL, am citit că aş putea alege copilul pentru care aş putea fi Moş Crăciun. Vă anunţ. Vreau să fiu Moş Crăciun pentru Olguţa, Irinuţa şi Vasile”, ne-a anunţat Alexandru Moşanu, un cititor fidel al ziarului nostru. Menţionăm că miercuri, pe 28 decembrie, echipa JURNALULUI se va deplasa în satul Puhoi, raionul Ialoveni, fostul judeţ Chişinău, acasă la familia Soltan. Te poţi alătura şi tu cu un cadou pentru cei trei copii care astăzi încă mai speră că sărbătoarea va bate şi la uşa lor.

Ludmila şi Igor şi-au unit vieţile acum 20 de ani şi au dat naştere la trei copii minunaţi, un băieţel şi două fetiţe. În 2009, la vârsta de 39 de ani, Igor Soltan a decedat, lăsând în urma sa o soţie grav bolnavă şi trei copii minori. Micuţele Olguţa şi Irinuţa aşteaptă de la Moşul să le aducă la fiecare câte o păpuşă, iar Vasile nu-şi doreşte decât… sănătate.

O şansă pentru Vlăduţ

Luptă contra cronometru pentru viaţă. Este tragedia unui copil de patru luni şi a mamei sale, care îl creşte singură. Vlăduţ s-a născut cu o gravă malformaţie cardiacă şi are nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală. Pentru salvarea bebeluşului, mama lui Vlăduţ trebuie să adune nouă mii de euro într-un timp record.

 

 

 

O şansă pentru Alecu

Lilia era nespus de bucuroasă când a văzut că fiul său de 26 de ani, Alecu, a început să mişte puţin mâinile. „Pentru noi, e un mare progres”, spune mama. Atunci când a crezut că a depăşit toate greutăţile vieţii, soarta i-a mai aplicat o lovitură. „Fiul meu şi-a fracturat coloana vertebrală şi acum este ţintuit la pat. Avea atât de multe planuri”, ne povesteşte Lilia Vition. Deşi există şanse care ar putea grăbi procesul de reabilitare a lui Alecu, posibilităţile financiare ale acestei familii formată din două persoane sunt limitate. Trăiesc din pensia de invaliditate a Liliei şi din alocaţia socială a tânărului care constituie în total circa 600 de lei.

 

 

O şansă pentru Daniela

„Vreau ca Moş Crăciun să-mi aducă o păpuşă Winx”

Pe Daniela Rusu, o zgâtie de fată, cu ochii mari de culoarea cerului senin, am întâlnit-o la Centrul de reabilitare a copiilor cu afecţiuni neuromotorii. „Vreau acasă. Mi-e dor de bunica şi de căţelul meu”, spune fetiţa. În urma unei encefalite virale, Rusu Daniela, din Năpadova, raionul Floreşti, fostul judeţ Soroca, a rămas imobilizată. La cei opt anişori ai săi, Daniela are un scaun cu rotile pentru copiii de patru ani, iar familia acesteia, mama şi bunica, nu au pe ce să cumpere unul pentru vârsta ei.

 

O şansă pentru Nicuşor Filat

„Moare Ultima speranţă a lui Filiat”, astfel s-a intitulat articolul publicat în JURNAL pe 6 decembrie curent. Vrem să mulţumim tuturor celor care nu au rămas indiferenţi faţă de soarta Svetlanei Filat din satul Mingir, raionul Hânceşti, fostul judeţ Lăpuşna. Am fost plăcut surprinşi când, în ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, ducându-ne în vizită la mămica ţintuită la pat am descoperit o doamnă care a venit tocmai din Cantemir pentru a-i face o surpriză lui Nicuşor Filat, fiul de un an şi şase luni al Svetlanei. „M-am trezit de dimineaţă. Am pus câte ceva ce a dat Domnul într-o sacoşă şi am venit la Mingir. Fiecare om trebuie să nu uite de cei mai nenorociţi ca noi. Într-o bună zi, doamne fereşte, s-ar putea să se întâmple şi cu noi ceva. Domnul le vede pe toate. Dacă ajuţi, vei fi şi tu ajutat”, consideră Tatiana, femeia care i-a dăruit familiei Filat o şansă de a avea un Crăciun Fericit. Tatiana nu este unica ce a decis să o ajute pe tânăra mămică. Lilia, Alexandra, Marcel ş.a., toţi s-au grăbit să ne anunţe că vor să contribuie şi ei cu ceva. Câteva cutii cu hăinuţe pentru Nicuşor, zeci de jucării, dulciuri, produse alimentare, practic tot ce şi-a dorit şi ce nu-şi putea permite Svetlana din pensia ei de invaliditate de doar 600 de lei, au fost aduse la pragul casei. „Le mulţumesc din suflet celor care m-au ajutat. Mă voi ruga Domnului pentru sănătatea şi bunăstarea lor”, a spus Svetlana, ştergându-şi lacrimile de fericire. Deosebit de fericit era Nicuşor. Dacă până nu demult micuţul avea doar o maşinuţă fără o roată, graţie oamenilor cu inimă mare, se bucură de jucăriile care i-au fost aduse în dar.

The following two tabs change content below.