Campanie: Fiecare copil are nevoie de o familie

foto text copii

Serviciul de asistență parentală profesionistă din cadrul Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului desfășoară o campanie de recrutare a asistenților parentali în mun. Chișinău, cu genericul „Fiecare copil are nevoie de o familie”. Acţiunea a fost lansată în luna iulie a anului curent de către CCF Moldova în parteneriat cu Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului.

Ideea campaniei este de a promova cât mai larg un serviciu extrem de necesar pentru mun. Chişinău şi întreaga ţară – un serviciu care salvează anual mulţi copii abandonaţi ce riscă să ajungă în internate sau în stradă sau care stau astăzi în orfelinate şi visează la o familie.

Campania presupune mobilizarea activă a administrației publice locale din cele 18 comune ale mun. Chișinău, instituțiile de stat și cele private, actorii comunitari şi asistenții parentali profesioniști, care activează deja în cadrul serviciului de asistență parentală şi care sunt principalii transmiţători ai practicilor pozitive către publicul larg.

Posterele care încurajează locuitorii capitalei să devină asistenţi parentali profesionişti au fost plasate în troleibuze, în locuri publice, în cadrul Direcțiilor sectoriale de protecţie a copilului, primării, biserici, puncte medicale, magazine, școli, grădinițe etc. „Ne propunem să recrutăm cât mai mulți solicitanți pentru această profesie nobilă – de a fi în rol de părinte. Din ei, dorim să putem selecta pe cei mai potriviți asistenți parentali pentru copiii care au nevoie de grijă şi dragoste familială. Fiecare poate aduce fericirea în viața unui copil ce are nevoie de o familie”, spun autorii campaniei.

Amintim că asistentul parental profesionist este persoana care le poate oferi copiilor îngrijirea şi afecţiunea de care au nevoie. Munca sa este una netradiţională, cu un orar de 24 din 24 ore, fără zile de odihnă sau concediu, însă care aduce satisfacție, pentru că schimbă destine şi sorţi ale multor copii. În municipiul Chișinău, Serviciul de asistență parentală profesionistă activează de 15 ani. Astăzi, un număr de 39 asistenți parentali profesioniști au în îngrijire copii. Unii dintre asistenții parentali au o experienţă avansată, aceștia au găzduit câte nouă copii.