Campanie de colectare a ajutoarelor pentru șase copii de la Pașcani, Criuleni

JURNAL de Chișinău lansează o campanie de strângere a ajutoarelor pentru cei șase copii din comuna Pașcani, Criuleni. Aceștia au nevoie de produse de igienă (săpun, detergent, pamperși pentru copiii de 18 luni), produse alimentare care nu sunt ușor alterabile, hăinuțe și jucării.

Celor care vor să le ofere un sprijin financiar le vom oferi datele de contact ale unei rude a acestei familii. Această persoană va fi responsabilă de cheltuirea rațională a banilor.

Amintim că JURNAL de Chișinău a publicat  un articol despre cazul a șase copii din Pașcani, Criuleni, care suferă din cauza problemelor materiale grave. Șeful Direcției asistență socială și protecție a familiei din raionul Criuleni, Valeri Burcă, nu a fost la curent cu acest caz strigător la cer până la apariția articolului nostru.

Cei șase copii cu vârstele de 15 luni, 18 luni, patru ani, șase ani, șapte ani și 11 ani locuiesc în comuna Pașcani, raionul Criuleni, alături de mamele lor, două surori, într-o sărăcie și o mizerie de nedescris.

Venitul lunar al acestor surori este de 540 de lei – indemnizație lunară de îngrijire a unuia dintre copii. Una dintre surori (34 de ani) e bolnavă de ciroză în fază terminală. Ea avea grijă de acești copii. Cealaltă, „prietenă” cu paharul, „îngrijește” micuții. Sunt zile când aceste opt suflete nu mănâncă nimic. Autoritatea Publică Locală a integrat de circa o lună copiii la grădinița din sat.

Menționăm că de la 9 mai 2018 până pe 20 mai fetițele au fost în grija unei femei din Pașcani. Acestea au revenit în familie de duminică, 20 mai.

Aflați mai multe detalii la numerele de telefon ale redacției: 0 22 23 76 45, GSM: 068 583 777.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)