Campania Jurnal TVerde

Au strâns sute de saci cu gunoi, au sădit 500 de puieţi şi au plantat peste 600 de flori – astfel poate fi evaluată campania Jurnal TVerde care a avut drept scop salubrizarea şi înverzirea oraşului Chişinău. În fiecare sâmbătă pe parcursul a patru săptămâni, echipa Jurnal TV însoţită de toţi cei care îşi doresc un oraş mai verde au făcut ordine în câteva parcuri din capitală. Campania a început la 17 aprilie, când în toată lumea se sărbătoreşte Ziua internaţională a ecologiei, şi a luat sfârşit pe 8 mai.

Prima etapă a campaniei Jurnal TVerde s-a desfăşurat în parcul Valea Trandafirilor. Dotată cu echipamentul necesar, echipa Jurnal TV a curăţat parcul de gunoi şi a sădit puieţi de tei şi arţar. Chiar şi primarul capitalei Dorin Chirtoacă a pus mâna pe hârleţ şi a plantat câţiva copăcei.

În cea de-a doua sâmbătă a campaniei de înverzire a oraşului, echipa Jurnal TV s-a mai întrunit o dată în parcul Valea Trandafirilor, însă de această dată pentru a salubriza izvorul din zona respectivă. Scopul nobil le-a impresionat şi pe vedetele noastre care au participat la strângerea gunoiului din parc. Deşi ploua şi timpul nu predispunea la muncă, Nicu Ţărnă, Victor Micuşa, Adrian Ursu şi Nata Albot, împreună cu tinerii de la Jurnal TV, au adunat mormane de mizerie şi au umplut două maşini cu gunoi.

Starea dezastruoasă în care era parcul Liviu Deleanu nu i-a oprit pe voluntari, dornici să contribuie la salubrizarea oraşului. Parcul era plin de sticle goale aruncate la întâmplare, pungi de plastic, hârtii şi multe alte mizerii, astfel încât pe 1 mai echipa Jurnal TV, împreună cu un grup de liceeni şi mai mulţi membri ai Organizaţiei de tineret a unui partid politic, au strâns câteva sute de saci cu gunoi. Muncind cot la cot, au reuşit să facă parcul Liviu Deleanu mai verde şi mai luminos.

Echipa Jurnal TV nu s-a limitat doar la salubrizarea şi înverzirea oraşului Chişinău. Pe 8 mai Bulevardul Grigore Vieru a înflorit. Au fost plantate peste 600 de flori de diferite culori şi specii. La eveniment a fost prezent şi Călin Vieru, fiul poetului Grigore Vieru. Acţiunea s-a desfăşurat graţie susţinerii Ministerului Tineretului şi Sportului şi clinicii stomatologice Vivodent.

Echipa Jurnal TV aduce mulţumiri tuturor celor care s-au alăturat campaniei Jurnal TVerde şi-i îndeamnă pe locuitorii capitalei să-i urmeze exemplul, pentru a înverzi Chişinăul şi pentru a îmbunătăţi aspectul ecologic al oraşului.

Svetlana Panţa

The following two tabs change content below.