Campania antimafie, de la social la politic

Sergiu Mocanu se va implica în politică. „Campania antimafie îmbracă o haină juridică și trece dintr-o acțiune socială în una politică”, au declarat miercuri membrii Organizației Valori Europene fără Frontiere, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestora, implicarea în politică se datorează inactivității Alianței de la guvernare în scandalul pornit împotriva așa-zisei scheme mafiote, în frunte cu Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Mocanu, există discuții cu mai multe partide în acest sens. „Săptămâna viitoare probabil vom spune ce haină juridică va îmbrăca această campanie. Urmează să găsim un partid care ar fi gata să adopte platforma antimafie și să participe la alegerile parlamentare cu același nume”, a precizat Mocanu.

Referindu-se la decizia lui Sergiu Mocanu de a se implica în politică, Arcadie Barbăroşie, directorul Institutului pentru Politici Publice (IPP), a opinat că acesta s-a folosit de dreptul său constituţional de a organiza un partid politic. „E adevărat că a folosit o metodă mai specifică, dar putem aduce şi alte exemple de acest gen”, a declarat pentru JURNAL Barbăroşie.

Potrivit analistului politic, apariţia pe scena politică a lui Mocanu va oferi o şansă în plus electoratului moldovenesc să-şi găsească un reprezentant. „Eu consider că faptul că apare un partid nou este un lucru bun, deşi s-ar putea ca multitudinea de formaţiuni să creeze o confuzie în rândul alegătorului moldovean care este leneş şi nu vrea să se implice în viaţa politică”, a spus analistul.

Solicitat să spună care ar fi şansele lui Mocanu în următoarea campanie electorală, directorul IPP a refuzat să se pronunţe. „În scurt timp, Barometrul pentru Opinie Publică va efectua un sondaj, care va arăta care sunt şansele lui Mocanu. Îmi place să vorbesc bazându-mă pe date factologice”, a menţionat Arcadie Barbăroşie.

Floarea COLŢA