Călin Măneață a trecut la cele veșnice

Calin Maneata fotoUniunea Teatrală din Moldova este profund îndurerată de plecarea dintre cei vii a maestrului Călin Măneaţă, actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălţi, Artist emerit.

Născut pe 15 iunie 1941, în comuna Vancicăuți, regiunea Cernăuți, Călin Măneață a absolvit în 1961 Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Musicescu” din Chișinău. Actorul Călin Măneaţă şi-a început activitatea împreună cu Mihai Volontir, Vasile Tăbârţă şi alţi colegi de breaslă, participând la majoritatea spectacolelor Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Călin Măneață a jucat pe scena Naționalului bălțean timp de 40 de ani. A realizat de asemenea numeroase roluri în filme reprezentative ale studioului „Moldova-film”.

Om cu suflet mare şi generos, Călin Măneaţă va rămâne în amintirea noastră drept o personalitate marcantă a vieţii cultural-artistice, o individualitate distinsă în cultura teatrală şi cinematografică naţională. Uniunea Teatrală exprimă sincere condoleanțe familiei, celor apropiați lui Călin Măneață.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Uniunea Teatrală din Moldova

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)