Cadouri pentru deţinutele-mame

„I-am adus mamei un tort”, a spus un băieţel de 8 anişori care a venit la mama lui în vizită la penitenciar. De ziua femeilor, penitenciarul Rusca şi-a deschis larg porţile. Rudele şi apropiaţii condamnatelor au făcut rând la intrare în penitenciar.

Femeile nu-şi puteau stăpâni lacrimile când îşi îmbrăţişau copiii pe care nu i-au văzut demult. Bineînţeles, micuţii nu au venit cu mâinile goale. Mulţi dintre ei aveau flori şi mărţişoare pe care le-au prins la pieptul mamelor lor. Unii chiar au învăţat câte o poezie pe care au rostit-o la urechea mamei. „Mulţumesc, dragii mei. Mămica vă iubeşte foarte mult”, a spus îndurerată o deţinută care a îngenuncheat în faţa copiilor săi.

Fiul i-a dăruit o cană, iar fiica – doi hulubaşi albi de ceramică. „Te felicităm şi îţi dorim succese în toate”, i-au spus copiii. Nu au lipsit şi coletele pline cu produse. Acestea însă vor fi deschise în prezenţa angajaţilor penitenciarului. Măsura este obligatorie, deoarece printre lucrurile aduse s-ar putea găsi lucruri incluse în lista produselor interzise – droguri, alcool, anumite medicamente etc.

De ziua femeii, condamnatele au avut parte de un concert şi o masă de sărbătoare cu multe sarmale. În penitenciarul Rusca îşi ispăşesc pedeapsa 264 de femei.

The following two tabs change content below.