Bustul lui Adrian Păunescu ar putea completa Aleea Clasicilor din Chişinău

Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei a lansat iniţiativa de a fi instalat de Ziua Limbii Române, la 31 august 2011, un bust al poetului Adrian Păunescu pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău.

Ca membru al Executivului R. Moldova, Gheorghe Duca a propus inaugurarea unui bust în bronz al lui Adrian Păunescu, un proiect de hotărâre referitor la această iniţiativă fiind înregistrat pe 10 noiembrie la Guvern. Propunerea lui Duca a fost susţinută de ministrul Culturii, Boris Focşa, precum şi de academicianul Mihai Cimpoi.

Precizăm că primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat anterior că o stradă din capitală ar putea fi redenumită în cinstea marelui poet Adrian Păunescu. Potrivit primarului general, la una dintre următoarele ședințe ale Consiliului Municipal el va face o propunere oficială în acest sens.

Bustul lui Adrian Păunescu ar putea fi instalat alături de cel al lui Grigore Vieru.

Adrian Păunescu s-a stins din viaţă pe 5 noiembrie, la vârsta de 67 de ani. Poetul suferea de diabet, insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie.