Burse IPS din partea guvernului Germaniei

IPSBundestagul german oferă şi în anul 2017 absolvenţilor instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova posibilitatea realizării unui stagiu în cadrul Programului Bursa parlamentară Internaţională (IPS). Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2017. Participanţii vor primi o bursă în valoare de 500 de euro lunar. Cei interesaţi pot transmite dosarele de participare până la 30 iunie curent, prin e-mail, pe adresa ambasadei: [email protected]

Programul este o colaborare între Bundestag-ul German cu Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin.

Bursa Parlamentară Internaţională (Internationales Parlaments-Stipendium – IPS) se adresează tinerelor şi tinerilor cu o înaltă calificare şi interes pentru viaţa politică şi care, după încheierea Programului, se întorc în patria lor animaţi de voinţa de a participa activ şi responsabil la configurarea unui viitor democratic pentru ţara lor, anunţă printr-un comunicat Ambasada Germaniei la Chişinău.

Parlamentul german oferă tinerilor prilejul de a absolvi un stagiu de 15 săptămâni pe lângă un membru al Bundestag-ului German şi de a lua astfel cunoştinţă de sistemul parlamentar german şi de procesele de decizie politică şi, în acelaşi timp, de a acumula experienţă practică în domeniul muncii parlamentare.

Selecţia bursierilor se va face de către o comisie de selecţie independentă a Bundestag-ului German.

Programul durează de la 1 martie până la 31 iulie 2017. Participanţii vor primi o bursă în valoare de 500 de euro lunar. În afară de aceasta, se oferă cazare gratuită sau în cazul în care dispuneţi de cazare proprie, se va oferi o contribuţie pentru aceste cheltuieli în valoare de 300 de euro lunar. Cheltuielile tur-retur spre Berlin vor fi restituite.

Informaţii detaliate despre aplicarea la acest program de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selectare pot fi preluate de pe pagina Bundestag-ului, dar şi de pe pagina web a Ambasadei Germane la Chişinău: www.chisinau.diplo.de/ips. Dosarele de participare la program în formă electronică pot fi expediate până la 30 iunie curent prin e-mail pe adresa ambasadei: [email protected]

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)