„Bursa Moldcell” a venit în acest an la 25 de tineri

Al şaptelea an consecutiv, Moldcell oferă burse de merit celor mai creativi şi sârguincioşi studenţi din RM. În acest an, de ziua studentului, Moldcell a înmânat 25 de diplome de bursieri studenţilor şi masteranzilor din cinci universităţi din RM. Studenţii prezenţi la eveniment au apreciat faptul că Moldcell preţuieşte munca lor şi sunt mândri că fac parte din marea familie Moldcell.

La 17 noiembrie curent, 25 de studenţi, beneficiari de burse din cadrul celei de-a şaptea ediţii a proiectului anual „Bursa Moldcell”, au vizitat operatorul de telefonie mobilă pentru a face cunoştinţă cu echipa, planurile de colaborare pe viitor şi a primi diplomele de bursieri.

„Toţi studenţii sunt foarte buni”

Prezent la eveniment, Serghei Andronic, decanul Facultăţii de Radioelectronică şi Telecomunicaţii, Universitatea Tehnică a Moldovei, a mulţumit companiei Moldcell nu numai pentru acest proiect, dar şi pentru alte proiecte prin care Moldcell susţine tinerii, studenţii şi cercetătorii din republică. „Suntem foarte bucuroşi că la acest concurs pe an ce trece participă tot mai mulţi candidaţi. Nouă, celor care participă la selecţie, ne vine tot mai greu să-i alegem, deoarece toţi sunt foarte buni. Felicit câştigătorii. Astăzi, pentru ei este o sărbătoare dublă, ziua studenţilor şi „Bursa Moldcell”. Meritaţi pe deplin să primiţi aceste diplome de bursieri”, a punctat Serghei Andronic.

„Bursa Moldcell”, oportunitate de angajare

„Bursa Moldcell” este un proiect unic pentru R. Moldova care oferă bursierilor nu doar suport financiar lunar, ci şi training în cadrul companiei, acumulare de cunoştinţe şi formare de abilităţi obţinute prin tutela experţilor din domeniul telefoniei mobile ai companiei, şi nu în ultimul rând oportunităţi de angajare imediat după absolvirea studiilor.

Până în prezent, 132 de studenţi au beneficiat de burse, 22 dintre care astăzi fac parte din familia de peste 350 de angajaţi ai Moldcell. Proiectul „Bursa Moldcell” s-a optimizat pe parcursul anilor; numărul de participanţi s-a extins de la 15 la 25, bursa lunară a fost mărită de la 50 la 135 de dolari, au fost incluse şi universităţile din regiunile de sud şi nord ale republicii. Bugetul total alocat pentru burse în cadrul celor şapte ediţii ale proiectului constituie circa 2 milioane de lei.

Cei 25 de studenţi!

Învingătorii acestei ediţii a proiectului au devenit 25 de studenţi din ultimul an de studii şi masteranzi care au trecut cu brio cele două probe ale concursului – elaborarea dosarului şi susţinerea interviului. Este vorba despre studenţi de la Universitatea de Stat din Moldova (USM), Universitatea de Stat „Bogdan-Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Universitatea Tehnică din Moldova (UTM),

 

Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM),  şi

Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM).

Veaceslav Botnari, student la Facultatea de Drept USM: „Această diplomă mă face în primul rând fericit, este o remunerare pentru munca pe care am depus-o în ultimii patru ani. Ea reprezintă o oportunitate, este o onoare, respectiv o bună motivare. Moldcell este un angajator de succes şi unul râvnit de mulţi tineri, şi nu doar de ei, ci şi de mulţi profesionişti. Este o motivare, dat fiind faptul că eforturile pe care le-am depus pe parcursul anilor de studii sunt recunoscute”.

Moldcell, angajator model

Operatorul este unul din cei mai buni şi prestigioşi angajatori din Moldova care oferă un loc de muncă stabil, sigur, remunerat, cu un pachet de beneficii adiţionale foarte complex, precum: credite bancare la condiţii preferenţiale, cursuri de limbă engleză, asigurări medicale, activităţi sportive, avantaje de comunicare şi suport financiar pentru întreaga familie a angajaţilor ş.a. Angajaţii Moldcell au acces la experienţa în afaceri acumulată pe parcursul a zeci de ani de către grupul TeliaSonera care are operaţiuni pe 20 de pieţe ale lumii cu o geografie foarte variată: ţările scandinave, baltice, Spania, ţările din Eurasia, ajungând pană la Nepal.

Bogdan Ciobanu