„Bunica Zdubilor” s-a trezit cu vecinii la geam

Artista Lidia Bejenaru din satul Văleni, r. Cahul, a devenit noua imagine a tabloidului „apropo magazin”. „Bunica Zdubilor” este eroina principală a noului spot „apropo” ce se difuzează începând din această săptămână la Jurnal TV. Filmările spotului au avut loc la Pensiunea Butuceni de la Orheiul Vechi.

În fiecare săptămână, din casa familiei Bejenaru nu lipseşte ziarul lor preferat – „apropo magazin”. După ce îl citeşte cu familia şi îl mai „plimbă” pe la vecini, ţine cu orice preţ să-l recicleze.

Inspiraţi de această situaţie, echipa „apropo” a gândit un concept de spot video, iar ca invitată în rol principal a fost chiar „artista din sud”. Să vedem despre ce este vorba:

în timp ce cosea în casă, lângă geam, la maşina sa, „bunica Zdubilor” s-a gândit că nu ar fi rău ca în loc de jaluzele să acopere geamurile casei sale cu ziarul pe care-l are la îndemână ca să nu o mai deranjeze atât razele soarelui. Doar că gestul său şi subiectele din ziar au stârnit atâta interes printre vecinii care treceau pe drum, încât fără să-şi dea seama, unul câte unul, aceştia s-au adunat la geamul casei soţilor Bejenaru, citind de zor şi comentând aprig fiecare articol.

 

„Am ţinut neapărat să păstrăm şi în noul spot un strop de amuzament. Şi cum ideea expusă este inspirată din viaţa reală şi cotidiană a „bunicii Zdubilor”, sunt convinsă că poate face mai mult decât o mie de argumente aduse de noi pentru promovarea ziarului. Sperăm să placă şi să ne trezim şi noi cu zeci de mii de abonaţi pe cap”, declară Alina Matei, redactorul-şef al publicaţiei.

„Zilele astea, mi-am prelungit abonamentul”

„Bunica Zdubilor” a acceptat fără nicio ezitare să joace chiar rolul său în spotul de imagine şi promovare a primului tabloid de limbă română din ţară. Alături de ea s-a filmat – cum se putea altfel? – şi „bunelul” Dorel Bejenaru, dar şi cei trei nepoţi ai lor. „Îmi face plăcere să fiu noua imagine a ziarului meu preferat. La filmări totul a decurs bine, doar că afară era prea cald. A fost un pic obositor, dar dacă ai plăcere şi dorinţă, uiţi de tot. Când am aflat ideea spotului, am rămas impresionată, era despre mine şi pe placul meu. Am tras mai multe duble la filmări şi, la un moment dat, nepoţii mi-au spus glumind că vor şi ei să fie în locul meu. Acum stăm cu ochii doar pe Jurnal TV pentru a vedea de mai multe ori spotul, care este foarte frumos şi bine realizat. Nu vreau să le spun vecinilor, căci o să creadă că ne lăudăm. Zilele acestea, am fost cu bunelul şi ne-am prelungit abonamentul la „apropo”, care este un ziar foarte interesant şi plin cu de toate. Îi îndemn pe toţi cei care nu au reuşit să se aboneze, s-o facă, căci nu vor regreta”, spune „bunica Zdubilor”.

Vara aceasta, soţii Bejenaru vor merge la Constanţa, pentru a participa la un festival alături de ansamblul de copii condus de Dorel Bejenaru. Timp de o săptămână, cât se vor afla în România, artiştii din Văleni vor să încerce şi marea.*

Lena NEGRU