Bunica Valentina îmi aduce JURNAL de Chişinău

Vă scrie Valeria Lisnic, elevă la gimnaziul din satul Dărcăuţi, Soroca. Citesc cu plăcere ziarul dvs. În 2009, am devenit câştigătoarea concursului organizat de JURNAL de Chişinău.

De data aceasta, vă scriu despre o fiinţă foarte apropiată mie, bunicuţa mea, o femeie cu suflet mare. Se numeşte Valentina Lisnic, e născută pe 7 iulie 1957. E bună la inimă, harnică, inteligentă, înţeleaptă. Are un loc de muncă foarte important – lucrează poştăriţă la oficiul poştal din satul Dărcăuţi. Anume ea îmi aduce JURNAL de Chişinău şi alte ziare şi reviste pe care le citesc cu pasiune.

Bunicuţa e aşteptată în fiecare casă din sat; e foarte respectată de dărcăuţeni. Este mereu cu zâmbetul pe faţă, îi ajută pe oamenii nevoiaşi, îi susţine pe cei care trec prin clipe grele.

Pe primul loc în viaţa ei însă rămâne familia. Vreau să vă spun că, de şapte ani, bunicuţa mă creşte şi mă îngrijeşte, înlocuindu-i pe părinţii mei, plecaţi la muncă peste hotare. Alături de bunica, nu simţim greutăţile; ea ne-a învăţat să avem încredere în viitor.

Pentru mine, bunica e o icoană, mă simt ocrotită de ea. Nicăieri nu e mai bine decât în cuibul bunicuţei.

Aş vrea să îi adresez, la început de primăvară, cele mai calde cuvinte de mulţumire. Dragă bunicuţă! Îţi trimit prin intermediul JURNALULUI de Chişinău acest mărţişor; îţi doresc sănătate, dragoste şi multe bucurii. Să nu mai ştii de lacrimi, să iei „de la soare putere, de la lună – pace bună, de la stele – mângâiere”. Mă închin în faţa dumitale, scumpă bunică, şi le adresez şi mămicii mele Anastasia şi surorii Maria, aflate departe de mine, cuvinte pline de dragoste şi recunoştinţă.

Valeria Lisnic,
câştigătoarea concursului organizat de JURNAL de Chişinău

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)